28 / 09 / 2022

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

Les ratlles de les zebres són per espantar les mosques

dimecres 15 de Febrer de 2012

ZebraLes zebres són uns mamífers que tenen el cos ple de ratlles blanques i negres. Aquesta característica tan particular els ha servit per ser famosos en pobles i ciutats.

I és que una forma col·loquial d’anomenar els passos de vianants dels carrers és ni més ni menys que “passos de zebra”. Ara, però, una revista científica britànica ha desvetllat quin és el motiu que explica aquesta decoració per franges.

Els biòlegs han arribat a la conclusió que les ratlles d’aquests animals, que sobretot viuen a l’Àfrica, es van desenvolupar per mantenir allunyades les mosques. Expliquen que les franges blanques i negres resulten “poc atractives” per les mosques per com reflecteixen la llum. Com més fines tinguin les ratlles, més tranquil·les viuen les zebres.

Els cavalls, en canvi, no gaudeixen d’aquest avantatge adaptatiu. Com que acostumen a ser d’un sol color projecten una llum que agrada a les mosques (sobretot la dels cavalls negres) i per això sofreixen les molèsties que comporten aquests insectes voladors.


Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

silueta_periodista

Have been via the web dissertation writers authentic

27 Setembre 2022

silueta_periodista

Is there a 100 percent free VPN with unrestricted knowledge

25 Setembre 2022

silueta_periodista

What article authoring products and services are genuine

22 Setembre 2022

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors