22 / 07 / 2019

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

Els països enemics de la llibertat a internet

dimarts 13 de Mar de 2012

Hi ha països que persegueixen i empresonen blogaires. (Foto: taringa.net)

Hi ha països que persegueixen i empresonen blogaires. (Foto: taringa.net)

Cada any l’organització Reporters Sense Fronteres, que treballa per la llibertat de premsa, publica un informe coincidint amb el 12 de març, el dia internacional contra la censura a internet.

Aquest text assenyala els països que més persegueixen la feina dels periodistes a la xarxa, és a dir, cita els governs que obstaculitzen el dret a la informació.

El rànquing de països repressius el componen Birmània, Xina, Cuba, Iran, Corea del Nord, Aràbia Saudita, Síria o Bielorússia, entre més. Però aquests estats tenen un problema: el desenvolupament de les tecnologies ha deixat pas a les xarxes socials o els blogs, que faciliten a qualsevol persona la possibilitat d’informar del que passa al seu voltant encara que no sigui periodista. Són els protagonistes del “periodisme ciutadà”, un fenomen molt difícil de silenciar.

En molts dels països de la llista negra s’empresonen periodistes i blogaires per explicar coses per internet que molesten el govern. De fet, l’any 2011 dos centenars de persones van ser detingudes per aquest fet i, a dia d’avui, molts d’ells continuen a la presó. Des d’aquest altaveu diem “No a la censura!”.


1 comentari

  1. Avatar de Mic

    Mic says:

    Jun 22, 2013

    Sí a la llibertat!

Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

poliedric-laxnbusto

Nou disc “Polièdric” de Lax’n'busto

8 Gener 2019

happy-sport

Happy Sport, un joc per evitar conflictes a l’esport base

21 Desembre 2018

isard-cervol-ripolles

Defensen l’isard i cérvol al Ripollès

20 Desembre 2018

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors