23 / 07 / 2019

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

Josep Maria Lari Viaplana, mag

diumenge 1 d' Abril de 2012

El Mag Lari assegura que cal estudiar molt per ser il·lusionista. (Foto: maglari.com)

El Mag Lari assegura que cal estudiar molt per ser il·lusionista. (Foto: maglari.com)

“Els mags ens dediquem a crear il•lusions”

El dia de Sant Jordi de fa 23 anys els seus pares li van regalar un llibre del mag Juan Tamariz i ell es va aficionar als trucs de màgia. Avui el Mag Lari és el principal exponent de la màgia catalana i passeja les seves grans produccions per tot l’Estat. L’últim número del mag més elegant ha estat convertir-se en un “showman” capaç d’actuar, ballar i fer desaparèixer persones a dalt de l’escenari, apropant-se al nivell del gran il·lusionista David Copperfield.

 

1. Lari, recordes quan vas decidir que volies ser mag?

No ho recordo exactament però arran de descobrir la màgia amb el llibre del Tamariz vaig tenir clar que ho volia provar. Més endavant, quan vaig veure que tenia feina i feia funcions sovint vaig decidir que volia que això fos la meva feina.

2. Cal estudiar moltes hores per convertir-se en mag o ja en teniu prou amb els vostres poders màgics?

Els poders màgics no existeixen. El que existeix és la força de voluntat per treballar i estudiar molt, com s’ha de fer amb tot!

3. Segur que no els hi feu mal a les persones que talleu per la meitat?

Que jo sàpiga ningú s’ha queixat mai…però tampoc t’ho sé dir amb total seguretat. Potser els ho hauríem de preguntar a ells.

4. Als teus espectacles fas desaparèixer persones. Podries fer desaparèixer els deures del cap de setmana?

Sí, és clar. És tan fàcil com agafar la llibreta i llançar-la per la finestra! (Riu) Però penso que a la llarga no és una bona solució. Encara que faci ràbia fer els deures, al final te n’adones que és important fer-los.

5. Molta gent va a veure una actuació amb l’objectiu de descobrir els vostres trucs. Tens por d’equivocar-te?

No. Si ets un mag professional has d’intentar fer jocs de mans que no es descobreixin de cap de les maneres. De tota manera, el problema no el tinc jo, el té l’espectador que va a buscar la trampa. Nosaltres som il·lusionistes, que ve de la paraula “il·lusió” i ens dediquem a crear il·lusions. Per tant, el públic que ve al teatre ja sap que el que jo faré no és veritat però ho sembla. L’espectador de la màgia s’ha de deixar portar i gaudir del que veu.

6. Ara estàs fent l’espectacle “Splenda” en què uneixes les teves dues passions: la màgia i Michael Jackson. El “Rei del pop” era molt màgic?

Sí, tot el que feia era super màgic! Els espectacles, les seves aparicions públiques, el vestuari…en tot el que l’envoltava hi havia rebombori. Per exemple, la seva música és tan màgica i efectista que ens va molt bé per a poder fer l’espectacle.

7. Com dius, a “Splenda” no hi falta la música, el ball i el vestuari de l’artista nord-americà. Michael Jackson s’ho hagués passat bé amb el show?

Està malament que ho digui jo, però crec que li encantaria perquè li agradava molt la màgia. Sempre anava a veure espectacles de màgia i fins i tot contractava mags perquè anessin a casa seva a fer-li números. Així que suposo que si hagués vist un espectacle amb sentit de l’humor com el nostre, crec que li hagués agradat. No li hem fet un homenatge ensucrat i trist.

8. Jackson va dedicar part de la seva vida a afavorir nens d’arreu del món i tu has donat els beneficis del llibre que vas escriure en el seu record a una fundació que ajuda a nens amb càncer. Sense els infants no hi hauria màgia?

No n’hi hauria i la prova és que quan els adults veuen un espectacle de màgia acostumen a dir que “tornen a ser nens” una altra vegada. Això és perquè redescobreixen aquell misteri que quan ets petit veus a tot arreu però que perds quan et fas gran.

9. Els nens acostumen a quedar-se immòbils i embadalits amb els espectacles de màgia. Perquè creus que el públic infantil se sent tan atret pel que feu? 

Els nens teniu molta imaginació i viviu en un univers on es barreja la realitat amb la ficció. En un espectacle de màgia els nens veieu plasmades aquelles coses que en el vostre imaginari estan vives. Veieu la màgia com una cosa real i per això connecteu tan fàcilment amb nosaltres. És una pena fer-se gran perquè a mesura que creixes aquest univers es va perdent.

10. Finalment, t’agrada la idea de fer un mitjà de comunicació infantil i juvenil com el Diari Win, que barregi la informació i els jocs interactius?

Clar que sí, considero que és molt important que els nens tingueu informació adaptada a la vostra edat perquè la vostra vida és molt diferent del món adult.

El Minitest

Viatge: A Las Vegas

Animal: El lloro, tinc un guacamai molt gran!

Videojoc: Ostres, aquí em mates! No n’he gastat mai de videojocs!

Esport: Anar al gimnàs


Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

poliedric-laxnbusto

Nou disc “Polièdric” de Lax’n'busto

8 Gener 2019

happy-sport

Happy Sport, un joc per evitar conflictes a l’esport base

21 Desembre 2018

isard-cervol-ripolles

Defensen l’isard i cérvol al Ripollès

20 Desembre 2018

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors