06 / 06 / 2020

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

L’Afganistan empresona les dones que denuncien les agressions dels seus marits

dijous 5 d' Abril de 2012

Una dona camina per un carrer de l'Afganistan amb la cara tapada.

Una dona camina per un carrer de l'Afganistan amb la cara tapada.

Fa deu anys que es va enderrocar el règim del talibans, que  sotmetia a les dones a la submissió de l’home a l’Afganistan, però les injustícies segueixen sent comunes i actuals.

L’ONG pels drets humans Human Rights Watch ha denunciat que 400 dones i nens afganeses són a la presó per haver comés delictes “contra la moral”.

El aquest país, un delicte “contra la moral” vol dir oposar-se a un matrimoni forçós (les seves famílies les obliguen a casar-se amb qui elles no volen) o denunciar que han estat violades, agredides pels seus marits o obligades a prostituir-se. El dur informe de l’organització explica que les dones que volen divorciar-se acaben tancades a la presó per ordre del Tribunal Suprem afganès.

L’any 2004 s’aprovà una constitució que defineix l’Afganistan com una república islàmica democràtica que atorgava la igualtat a les dones, però els fets demostren que la realitat és ben diferent. Els textos diuen una cosa però la mentalitat de la societat continua ancorada en l’antic règim i, mentrestant, les dones segueixen sent les víctimes del masclisme, la desigualtat i la violència. HRW demana als països occidentals que actuïn per aturar tantes injustícies.


Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

silueta_periodista

College Essay Writers for Everyone OWL Essay

4 Juny 2020

silueta_periodista

10 Dating Apps That Work Well

3 Juny 2020

silueta_periodista

9 Things You Should Truly Do in Your Relationship Profile

2 Juny 2020

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors