23 / 07 / 2019

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

Alliberen 35 tortugues per repoblar l’estany de Banyoles

dimecres 11 d' Abril de 2012

Una vista impressionant de l'estany de Banyoles (Foto: wikipedia.org)

Una vista impressionant de l'estany de Banyoles (Foto: wikipedia.org)

L’estany de Banyoles és el llac natural més gran de Catalunya i, fins i tot, l’any 92 va ser seu de les competicions de rem dels jocs olímpics de Barcelona.

L’estany representa un entorn molt ric de flora i fauna. Ara, per preservar el valor d’aquest ecosistema s’han alliberat unes 35 tortugues autòctones en una zona que aquesta espècie ja habitava fa, ni més ni menys, que 7.000 anys, que sumen 70 segles.

L’operació forma part d’un projecte de recuperació d’aquesta espècie tan antiga (el programa preveu introduir unes 65 tortugues més) ja que es tem per la seva desaparició. Amb la intenció que els tècnics puguin identificar i fer un seguiment dels animals alliberats, se’ls ha col·locat un emissor a la closca.

L’actual és un moment idoni per repoblar aquest indret perquè l’estany s’estava omplint d’unes altres tortugues, una espècie exòtica que amenaça les autòctones. De fet, paral·lelament a aquesta acció s’estan capturant les tortugues exòtiques. És important conservar la biodiversitat d’un paratge natural tan emblemàtic del país.


Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

poliedric-laxnbusto

Nou disc “Polièdric” de Lax’n'busto

8 Gener 2019

happy-sport

Happy Sport, un joc per evitar conflictes a l’esport base

21 Desembre 2018

isard-cervol-ripolles

Defensen l’isard i cérvol al Ripollès

20 Desembre 2018

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors