22 / 07 / 2019

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

Homenatge a les víctimes dels bombardejos de la Guerra Civil

dimarts 17 d' Abril de 2012

L'aviació italiana va atacar Granollers. (Foto: Winifred Bates)

L'aviació italiana va atacar Granollers. (Foto: Winifred Bates)

Enguany es commemora (es recorda) el 75è aniversari dels bombardejos que van castigar Catalunya durant la Guerra Civil espanyola. Oficialment s’ha recordat amb un  emotiu acte al castell de Montjuïc.

El castell de Montjuïc és un espai simbòlic perquè allí va ser on, al final de la guerra, es van empresonar moltes víctimes del franquisme com el president de la Generalitat Lluís Companys, que seria més tard afusellat. Doncs bé, en aquest espai es van rememorar aquests esdeveniments que van causar la mort de més de 5.000 persones, milers de ferits i unes 140 viles i ciutats parcialment destruïdes.

Durant la cerimònia de record la vicepresidenta del govern català, Joan Ortega, es va adreçar al públic jove perquè tinguin present el patiment que va viure el país i no oblidin la injustícia de les guerres. Els infants “tenen el dret de viure en pau”, va afirmar. Ortega va assenyalar que la pau “no es construeix amb arsenals militars sinó enfortint la convivència, el diàleg, la tolerància i el respecte a les altres persones i les seves idees”.

Més enllà dels parlaments, estudiants d’ESO van llegir escrits de l’època durant l’acte, que també va servir per inaugurar l’exposició “Catalunya bombardejada”, que s’ha instal·lat al mateix recinte del castell. La mostra, que plantejarà moltes activitats i tallers de memòria històrica per als joves, recorda les víctimes i elogia la resistència ciutadana contra l’atac indiscriminat de les bombes. Algunes de les poblacions més danyades per l’aviació franquista (que comptava amb l’ajuda de l’italiana i l’alemanya) entre 1937 i 1939 van ser Barcelona (només allí van morir 2.500 persones), Lleida, Granollers o Figueres.


Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

poliedric-laxnbusto

Nou disc “Polièdric” de Lax’n'busto

8 Gener 2019

happy-sport

Happy Sport, un joc per evitar conflictes a l’esport base

21 Desembre 2018

isard-cervol-ripolles

Defensen l’isard i cérvol al Ripollès

20 Desembre 2018

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors