09 / 04 / 2020

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

La llum de la primavera excita el cant dels ocells

dimecres 25 d' Abril de 2012

Passejant pel bosc una tarda d’abril o maig potser us haureu preguntat perquè els ocells canten més a la primavera. La resposta ens l’ha donen científics de la Universitat d’Oxford.

Aquests investigadors han identificat un gen de les aus que produeix una molècula sensible a la llum i que es troba en una regió del cervell (l’hipotàlem) encarregada de regular la gana, la son i el desig sexual.

D’aquesta manera, els ocells fan els seus simpàtics concerts perquè aquesta molècula ha captat la llum abundant de la primavera (quan els dies són més llargs i lluminosos) i l’avisa que s’ha d’espavilar perquè ha arribat l’hora de buscar parella i reproduir-se.

Així doncs, els humans veiem que no som els únics animals als qui “la primavera la sang altera”, com assegura la dita popular. De fet, el nostre organisme també experimenta canvis amb les variacions de llum, la diferència és que no els expressem cantant, per sort. Us imagineu quin guirigall?


Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

silueta_periodista

WHAT’S Cannabidiol (CBD)?

9 Abril 2020

silueta_periodista

Where Any Reddened Fern Becomes By way of Wilson Rawls

9 Abril 2020

silueta_periodista

WHAT’S Cannabidiol (CBD)?

9 Abril 2020

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors