02 / 06 / 2020

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

El govern català, obligat a escolaritzar en espanyol quatre nens més

divendres 1 de Juny de 2012

Quatre famílies van demanar que els seus fills siguin escolaritzats en espanyol. El jutge els ha donat la raó. El model d’immersió lingüística, de més de 30 anys, perilla.

Quatre famílies més van demanar a la justícia que els seus fills siguin escolaritzats en espanyol a Catalunya, és a dir, que rebin tota l’educació en castellà al marge del model d’immersió lingüística amb què estudien la resta d’alumnes del sistema. Després de repassar la paperassa, el jutge Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha obligat el govern català a adoptar les mesures necessàries perquè la petició tiri endavant.

El passat mes de març el mateix tribunal ja va acceptar que aquestes excepcions s’hauran de complir sempre que una família vulgui que el seu fill sigui escolaritzat en castellà com a llengua vehicular (fer totes les assignatures en espanyol exceptuant les de llengua catalana i tercera llengua). Aleshores tres famílies hi estaven al darrera.

Així doncs, el sistema educatiu català es troba ara que hi ha set nens que s’han d’escolaritzar en castellà mentre els altres milers seguiran fent-ho amb el model habitual des de fa més de 30 anys. Aquestes excepcions amenacen la immersió lingüística, que ha assegurat i assegura que els joves catalans dominin el català i el castellà i assimilin la sort de viure i créixer en una societat bilingüe com la nostra. Com més idiomes sàpiguen els habitants d’una societat, més rica i preparada serà aquesta. El govern de la Generalitat ha confirmat que recorrerà la sentència per a defensar l’escola en català.


Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

silueta_periodista

Disturbing Hegemonic Discourse: Nonbinary Gender and Sexual Orientation Labeling on Tumblr6

2 Juny 2020

silueta_periodista

14 Best Cheap and complimentary Online Dating Sites and Apps

1 Juny 2020

silueta_periodista

Wedding sites: the wedding website builders that are best to understand

1 Juny 2020

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors