23 / 07 / 2019

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

Ferran Latorre renuncia al cim de l’Everest per salvar-li la vida a un xerpa

divendres 8 de Juny de 2012

Era el seu sisè intent i tampoc va ser el bo. Però pot estar orgullós d’haver assolit “un cim diferent”. A més, no es rendeix: promet desafiar novament l’Everest.

L’alpinista barceloní Ferran Latorre va renunciar a fer el cim de la muntanya més alta del món, l’Everest (8.844 metres), per auxiliar un xerpa (guies de l’Himàlaia, la serralada on es troba l’Everest) que estava en molt mal estat. Latorre ja es trobava al Camp 3 de la muntanya (una mena de zona per descansar i plantar la tenda que està a 8.300 metres) i es disposava a pujar l’últim tram quan va veure el xerpa, que formava part d’una altra expedició.

Latorre va veure que estava molt malalt i, recordant un dels valors que millor defineixen l’alpinisme, la solidaritat entre companys, va decidir posar-li dues injeccions. Eren les primeres que posava en la seva vida (el Ferran no és infermer, treballa de càmera del programa de periodisme de muntanya “Al filo de lo imposible”, de La 2) però van servir per a què el guia revifés.

Era la sisena vegada que el Ferran intentava assolir el cim del món sense l’ajuda d’oxigen, però aquesta vegada tampoc va ser la bona. En les anteriors, factors com el mal temps o el robatori del material (carai, a l’Everest també hi ha pispes!) el van obligar a tornar a casa. No obstant això, com va explicar en aquest vídeo dels informatius de TV3, el Ferran lamenta no haver-se tret l’espineta de coronar la muntanya però està orgullós d’haver fet “un cim diferent”: salvar la vida a un company.


Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

poliedric-laxnbusto

Nou disc “Polièdric” de Lax’n'busto

8 Gener 2019

happy-sport

Happy Sport, un joc per evitar conflictes a l’esport base

21 Desembre 2018

isard-cervol-ripolles

Defensen l’isard i cérvol al Ripollès

20 Desembre 2018

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors