09 / 04 / 2020

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

Un programa de La 2 denuncia la contaminació de les marques de moda

dissabte 9 de Juny de 2012

Un programa de televisió ens proposa abandonar l’espiral consumista que ens porta a comprar roba dos cops l’any perquè si i ens convida a evitar la roba de cotó.

Aquesta setmana el programa especialitzat en temes d’ecologia de la cadena de televisió La2, El Escarabajo Verde, ha emès un reportatge (veure vídeo aquí) que denuncia les principals marques (Zara, Mango, etc.) de roba de fer servir tècniques contaminants per fer la roba. I una de les peces de roba que surt pitjor parada és una de molt popular a casa nostra: els texans. Per fer aquests pantalons cal plantar cotó i per plantar i conrear aquest cotó  calen tones i tones de pesticides (substàncies que contaminen molt la capa d’ozó).

A més a més, segons aquest reportatge, les persones que treballen en les grans empreses que fan la roba no cobren un salari just. Què vol dir un salari just? Doncs que no reben els diners que caldria tenint en compte la feina que fan i els diners que la marca genera venent la roba a les botigues de les nostres ciutats. Per solucionar aquest problema, l’ONG (mireu aquí la definició d’ONG que en fa la viquipèdia) SETEM ha promogut una campanya, “Roba Neta” que vol que totes les persones que treballen als tallers de les grans marques de moda cobrin un salari digne i no estiguin exposades a substàncies químiques que els perjudiquin la salut. Principalment, denuncien l’ús de la tècnica sandblasting, molt contaminant tant per les persones com pel medi ambient. Aquesta tècnica és la que fa que els texans semblin descolorits.

Així, què em de fer un cop sabem tot això? Doncs en el reportatge se’ns recomana preguntar sempre a la botiga on anem a comprar la roba pel tipus de teixit que han fet servir per fer la peça de roba que ens volem comprar. I si ens diuen que està feta de cotó, com que sabem que per fer aquella roba s’ha contaminat molt, si realment ens agrada, la podem comprar, però no s’hi val llençar-la al cap d’un any perquè ja ens n’hem cansat. La roba, mentre ens la puguem posar, no passa de moda!


Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

silueta_periodista

WHAT’S Cannabidiol (CBD)?

9 Abril 2020

silueta_periodista

Where Any Reddened Fern Becomes By way of Wilson Rawls

9 Abril 2020

silueta_periodista

WHAT’S Cannabidiol (CBD)?

9 Abril 2020

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors