02 / 06 / 2020

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

Amics de Santi Santamaria recorden el cuiner amb un sopar solidari

dimecres 11 de Juliol de 2012

El xef homenatjat era un gran defensor de la cultura catalana i dels productes de la terra. Creia “a cegues” en l’ésser humà i col·laborava en diversos projectes solidaris.

Amics, familiars i col·legues de professió de Santi Santamaria es van reunir dilluns al vespre per celebrar un sopar-homenatge al cuiner. Així doncs, com no podia ser d’una altra manera els que l’estimaven van recordar-lo al voltant d’una taula i un bon àpat, cuinat per alguns dels millors xefs del país. Tot va estar a l’alçada del gran personatge que va ser, perquè Santamaria fou més que un cuiner.

Santi Santamaria va morir de manera sobtada fa gairebé un any i mig en el seu restaurant de Singapur. Tenia 53 anys i en aquest temps s’havia convertit en un dels millors xefs del món: els seus establiments, amb el restaurant Can Fabes de Sant Celoni al capdavant, sumaven 7 estrelles Michelin.

Però a banda de preparar uns plats deliciosos, el cuiner del Montseny també va ser un gran defensor de la cuina feta amb productes del país (sobretot apreciava els productes naturals de l’agricultura), sense deixar de banda la riquesa que aporten els gustos d’altres cultures. Santamaria estimava el paisatge i era un humanista convençut (creia molt en les possibilitats de l’ésser humà). Col·laborava amb la fundació El Xiprer, de Granollers, que ofereix menjar a les persones en situació de pobresa. Precisament, els 14.000 euros que es van recaptar en l’homenatge van anar destinats a aquesta entitat.


Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

silueta_periodista

Disturbing Hegemonic Discourse: Nonbinary Gender and Sexual Orientation Labeling on Tumblr6

2 Juny 2020

silueta_periodista

14 Best Cheap and complimentary Online Dating Sites and Apps

1 Juny 2020

silueta_periodista

Wedding sites: the wedding website builders that are best to understand

1 Juny 2020

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors