23 / 07 / 2019

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

El Festival de Música Internacional de Cantonigròs tanca la 30a edició

dimarts 24 de Juliol de 2012

Una osonenca com Pilarín Bayés ha dibuixat el cartell d’aquest any d’un festival que reuneix grups corals i de danses d’arreu del món, en un espectacle únic d’amistat intercultural.

Cap festival de música arriba a complir 30 anys si no s’ha convertit en un referent cultural indispensable. I el Festival de Música Internacional de Cantonigròs, una petita localitat d’Osona, ho és per mèrits propis. Aquest cap de setmana s’ha fet la 30a edició d’un certamen que reuneix grups corals i de danses d’arreu del món, en un espectacle únic de convivència i diàleg entre cultures.

Com que enguany s’ha celebrat una edició que tenia un número rodó, el festival s’ha traslladat a Vic, la capital de la comarca. Allí, com han pogut comprovar moltes generacions en edicions anteriors, el certamen ha tornat a demostrar que la música i la dansa són el llenguatge que millor expressa l’ànima dels pobles, i són un mitjà molt útil per a conèixer cultures diferents a la nostra.

Quan persones arribades dels més llunyans racons del planeta ballen plegats a Cantonigròs (o a Vic, o a on sigui) enforteixen la seva amistat, donant una lliçó de pau a aquells que creen diferències entre els humans per a separar-nos. El millor exemple d’aquests valors que identifiquen el festival són les famílies de la zona que acullen els participants a les seves cases durant els dies de les actuacions. Finalment, cal destacar que en la categoria de cors infantils els vencedors han estat uns joves vinguts de la República Txeca.


Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

poliedric-laxnbusto

Nou disc “Polièdric” de Lax’n'busto

8 Gener 2019

happy-sport

Happy Sport, un joc per evitar conflictes a l’esport base

21 Desembre 2018

isard-cervol-ripolles

Defensen l’isard i cérvol al Ripollès

20 Desembre 2018

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors