23 / 07 / 2019

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

Esports Olímpics: Ciclisme en Pista

dilluns 6 de Agost de 2012

A diferència de les disciplines que es practiquen amb una bicicleta, es desenvolupa a un velòdrom, un pavelló amb una pista ovalada al mig per on corren els ciclistes.

En aquest esport es fan servir bicicletes més altes que les de carretera per evitar el fregament a les voltes. Tampoc tenen canvis de marxes ni frens. I com ho fan per controlar la bici? Doncs presionant menys els pedals sense deixar-los anar del tot.

Els esportistes que competeixen als Jocs Olímpics en aquesta disciplina ho poden fer en la modalitat d’sprint individual o per equips, Keirin,  Persecució per equips i Omnium (una volta ràpida amb carrera per punts de 30 km., Carrera d’eliminació, Persecució individual de 4 km., Scratch 15 km. i contrarellotge d’un kilòmetre).

Una de les potències d’aquests Jocs Olímpics en ciclisme en pista és l’estat amfitrió, el Regne Unit, gràcies al talent de l’escocés Sir Chris Hoy, banderer a la cerimònia inaugural. Un esportista que porta l’apel·latiu “Sir” perquè li van concedir el títol nobiliari de cavaller i que confessa que el secret del seu èxit (va guanyar tres medalles d’or als Jocs Olímpics de Beijing el 2008) es troba en treballar molt dur i entrenar, fins i tot, quan és molt tard i estàs cansat. Esperem que la insistència i la tenacitat d’Hoy contagin la resta de corredors que practiquen el ciclisme de pista.


Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

poliedric-laxnbusto

Nou disc “Polièdric” de Lax’n'busto

8 Gener 2019

happy-sport

Happy Sport, un joc per evitar conflictes a l’esport base

21 Desembre 2018

isard-cervol-ripolles

Defensen l’isard i cérvol al Ripollès

20 Desembre 2018

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors