22 / 07 / 2019

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

Què celebrem l’11 de setembre?

dimarts 11 de Setembre de 2012

Més que celebrar l’11 de setembre el que fem els catalans és recordar el dia que vam perdre el nostre autogovern (la Generalitat i el Parlament, entre d’altres institucions).

La matinada de l’11 de setembre de 1714 les tropes del rei Felip V, proposat per Castella per succeir a  Carles II de Castella i Aragó, va assaltar la ciutat de Barcelona, un dels darrers territoris de la Península Ibèrica que encara negava l’autoritat al rei. Aquest episodi va ser un dels darrers  de la Guerra de Successió.

Aquesta derrota, a banda de provocar pèrdues humanes, va provocar l’eminació dels drets i privilegis de la Corona d’Aragó (territori que en aquella època comprenia Aragó, Catalunya, el sud de França, Múrcia, el País Valencià i les Illes Balears, principalment), com la desaparició de la Generalitat, el Concell de Cent i altres institucions com les Corts Generals (el que ara seria el Parlament). A més a més, el català va deixar de ser llengua oficial i es va prohibir el seu ensenyament a les escoles.

Tres-cents anys després els catalans utilitzem aquesta data simbòlica per reivindicar la nostra identitat anant a posar flors al monument de Rafael de Casanovas (aleshores Conseller en Cap  de la Generalitat), al fosar de les moreres, el lloc on es van enterrar els morts de la batalla de Barcelona o manifestant-nos pels carrers de Barcelona fins a la Ciutadella, allà on Felip V va aixecar una fortalesa després de la guerra per mantenir l’ordre.


2 comentaris

  1. Molt ben explicat. Crec que cada any s’hauria de fer un recordatori del què va passar a la nostra diada.

Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

poliedric-laxnbusto

Nou disc “Polièdric” de Lax’n'busto

8 Gener 2019

happy-sport

Happy Sport, un joc per evitar conflictes a l’esport base

21 Desembre 2018

isard-cervol-ripolles

Defensen l’isard i cérvol al Ripollès

20 Desembre 2018

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors