22 / 07 / 2019

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

Les diferències entre els gossos africans i els domèstics

dijous 20 de Setembre de 2012

Els gossos africans són uns llops que viuen al sud del Sàhara. Tenen 4 dits i els encanta caçar. Tant que porten de corcoll els ramaders de la zona.

Els gossos africans no són animals de companyia ni viuen a les cases. Se’ls anomena gossos però en realitat són llops que viuen al sud del desert del Sàhara. Per aquest motiu no són bones mascotes, no cal ni que ho intenteu: són salvatges i necessiten moure’s en llibertat per la natura esperant el moment idoni per caçar les seves preses, alimentar-se i, en definitiva, sobreviure.

Tenen una llarga “carta” de “menjars” predilectes: gaseles, antílops, nyus, senglars, aus i, per postres, rates. Les seves víctimes tenen un problema perquè són uns excel·lents caçadors, capaços de córrer a una velocitat màxima de 56 quilòmetres per hora. I sinó que els hi diguin als ramaders de vaques i ovelles de la zona, a qui porten de corcoll. La feina es seva per protegir els ramats d’aquests gossos llop de 4 dits que, per la seva banda, també estan amenaçats per l’activitat humana que destrueix el seu hàbitat silvestres: en queden menys de 6.000.

És clar que tenen moltes diferències amb els nostres gossos domèstics però també tenen alguna semblança. Sobretot la intel·ligència i el seu caràcter sociable i familiar. Gaudeixen de la companyia dels membres de la seva espècie i es mouen per la sabana i paisatges amb arbres en grups de 6 a 20 exemplars. Entre ells es comuniquen per mitjà de xiulets aguts (quan avisen que és l’hora de caçar) i uns sorollosos “Hooo”, que criden quan algun s’ha perdut. Ja veieu que hi ha gossos per a tots els gustos!


Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

poliedric-laxnbusto

Nou disc “Polièdric” de Lax’n'busto

8 Gener 2019

happy-sport

Happy Sport, un joc per evitar conflictes a l’esport base

21 Desembre 2018

isard-cervol-ripolles

Defensen l’isard i cérvol al Ripollès

20 Desembre 2018

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors