23 / 07 / 2019

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

Artur Mas avança les eleccions al 25 de novembre

dimecres 26 de Setembre de 2012

Els polítics no s’han fet els sords i han escoltat el clam expressat durant la manifestació de la Diada. Ara els catalans hauran d’escollir els seus nous representants democràticament.

Darrerament les coses de la política catalana estan passant molt ràpidament. És quan el periodisme diu que els esdeveniments s’estan “precipitant”. Tot just fa dues setmanes i un dia de la històrica megamanifestació de l’11 de setembre, que va aplegar un milió i mig de persones reclamant la independència, i sis dies que el president del govern espanyol va “tallar les ales” al pacte fiscal, la millora de la gestió de l’economia que es demanava des de Catalunya.

La conseqüència d’aquests dos fets ha estat que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha convocat eleccions al Parlament pel proper 25 de novembre. És la solució que va expressar dimarts en el primer dia del Debat de Política General, unes sessions especials en què els polítics dels diferents partits repassen i avaluen la feina del govern.

Ara Mas ha de dissoldre el Parlament per què el 25-N els catalans puguin votar a les urnes els nous representants que ocuparan els seients de la cambra. Al president encara li quedaven dos anys de mandat (la legislatura, el període que dura cada govern, és de quatre) però considera que ha arribat “l’hora del dret a l’autodeterminació”, és a dir, l’hora que els catalans puguin decidir democràticament si volen esdevenir un Estat independent o continuar sent un poble integrat a Espanya.


Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

poliedric-laxnbusto

Nou disc “Polièdric” de Lax’n'busto

8 Gener 2019

happy-sport

Happy Sport, un joc per evitar conflictes a l’esport base

21 Desembre 2018

isard-cervol-ripolles

Defensen l’isard i cérvol al Ripollès

20 Desembre 2018

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors