25 / 02 / 2020

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

Hugo Chávez guanya les eleccions a Veneçuela per quarta vegada

dilluns 15 d' Octubre de 2012

Aquest polític especial fa més de 13 anys que és president del país sud-americà. En aquest temps s’han aconseguit coses bones, com escampar l’alfabetització, però ha augmentat la violència.

A Veneçuela, un país del nord de l’Amèrica Llatina, hi viuen més de 27 milions de persones. El passat diumenge dia 7 d’octubre, aquestes persones van demostrar el seu interès per la política quan el 81% de la població va anar a votar en les eleccions presidencials veneçolanes. Aquesta participació és molt més alta que la registrada en les últimes eleccions celebrades a l’estat espanyol (l’any 2011, 69%), per exemple.

Els veneçolans van decidir que el seu president seguís sent el mateix que tenen des de l’any 1999 (54% dels vots). Des d’aleshores Hugo Chávez s’ha imposat en 4 eleccions però mai havia tingut tan a prop el segon candidat més votat. El líder de l’oposició (l’encarregat a partir d’ara d’avaluar de molt a prop la feina del govern) serà un advocat, Henrique Capriles.

Chávez, que serà president els pròxims sis anys, és un polític molt especial. Conegut pel seu carisma (que sembla capacitat per guiar els altres) i la seva ideologia d’esquerres anticapitalista (està en contra que els mitjans de producció – els diners, les fàbriques…- estiguin en mans d’uns pocs i prefereix que depenguin de l’Estat), durant el seu mandat ha aconseguit reduir la pobresa dels més necessitats i alfabetitzar (ensenyar a llegir, escriure i altres coneixements) adults i infants que no tenien accés a l’educació.

Ara bé, si es recupera definitivament del càncer que l’ha afectat els últims temps Chávez s’haurà d’esforçar en corregir els mals que pateix Veneçuela: la violència, la corrupció i les pobres infraestructures (elements bàsics per a l’activitat humana com edificis o carreteres).


Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

silueta_periodista

Ways to get pre authorized for the mortgage loan

25 Febrer 2020

silueta_periodista

foreignwomen

25 Febrer 2020

silueta_periodista

Bad Credit Auto Loan Approval Guide

25 Febrer 2020

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors