22 / 07 / 2019

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

Augmenta l’interès per l’aparellament dels cérvols del Pallars Jussà

dijous 18 d' Octubre de 2012

 

Els visitants agafen els binocles i una bona dosi de paciència i esperen que els cérvols mascles surtin dels seus caus per deixar anar els seus potents brams “amorosos”.

Les curiositats del món animal desperten una gran fascinació entre els humans. I encara més quan afecten a espècies que viuen en entorns allunyats de les grans ciutats, on s’acumula la majoria de la gent. Aquests dies n’hem tingut un nou exemple amb l’augment de l’interès que hi ha per l’aparellament dels cérvols del Pallars Jussà entre els visitants de la comarca.

Concretament, els turistes agafen els binocles i una bona dosi de paciència i esperen que els cérvols surtin dels seus caus per deixar anar la seva brama. Aquest és el crit que fan els mascles quan estan en zel, l’excitació sexual que els empeny a tenir ganes de trobar una femella.

Així, els cérvols mascles fan aquests brams per aparellar-se i, de passada, també els serveixen per marcar territori i advertir a “competidors”, els altres cérvols en zel. De mitjans de setembre a mitjans d’octubre és l’època d’aparellament d’aquesta espècie. Tot un espectacle de la natura que no es volen perdre els turistes que pugen a aquest indret del Pirineu.


Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

poliedric-laxnbusto

Nou disc “Polièdric” de Lax’n'busto

8 Gener 2019

happy-sport

Happy Sport, un joc per evitar conflictes a l’esport base

21 Desembre 2018

isard-cervol-ripolles

Defensen l’isard i cérvol al Ripollès

20 Desembre 2018

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors