21 / 09 / 2020

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

Descobreixen a Bulgària el poble prehistòric més antic d’Europa

dimarts 6 de Novembre de 2012

Fa gairebé 7 mil·lennis la gent que habitava aquest poble vivia de la sal. Aleshores no només era utilitzada per donar sabor del menjar: també servia per construir muralles.

Els arqueòlegs no es creien el que van trobar la setmana passada a prop de la ciutat búlgara de Provadia: un poble prehistòric que és el més antic d’Europa descobert mai fins ara. Els investigadors creuen que la població va ser la llar d’unes 350 persones entre els anys 4.700 i 4.200 abans de Crist, és a dir, fa gairebé 7.000 anys.

Després de 7 anys d’excavacions, s’ha trobat que a l’interior del poble hi havia cases de dues plantes, pous i inclús algunes pistes que mostren quina era la font de riquesa dels seus veïns. Fa més de 6 mil·lennis la gent que habitava aquest poble vivia de la sal, que aleshores era un bé molt preuat no només per animar el sabor del menjar.

Venien la sal i la feien servir per conservar la carn. Però també era la base de les grans muralles defensives que envoltaven el poble i els protegien dels enemics. Aquesta troballa us val d’exemple per comprovar que l’ésser humà fa molts segles que busca la millor manera d’adaptar-se a l’entorn on li ha tocat viure. I tots som hereus d’aquesta saviesa.


Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

silueta_periodista

merkur automaten

21 Setembre 2020

silueta_periodista

Over 50 solitary Club – fulfilling for the initial Time – Dating recommendations from Over 50 Single Club

15 Setembre 2020

silueta_periodista

The Increase of Dating-App Fatigue. “Apocalypse” appears like a bit much.

14 Setembre 2020

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors