22 / 07 / 2019

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

Ciència: Descobreixen la Superterra

dissabte 10 de Novembre de 2012

Aquesta setmana diversos científics internacionals han trobat un planeta a l’espai que podria tenir les mateixes condicions que el nostre (mars, oceans i atmosfera) i, per tant, podria ser habitable.

Trobar vida en un altre planeta és una de les preocupacions més antigues que ha tingut l’ésser humà. I pel·lícules com les d’ “Star Wars” han potenciat  aquest desig per trobar altres vides al marge de la nostra a l’espai exterior. Ara sembla que potser la resposta a les nostres inquietuts podria estar a 42 anys llum.

Segons les investigacions dirigides pel finés (de Finlàndia) Mikko Tuomi, seria un planeta set vegades més gran que la Terra i per això l’haurien batejat amb el nom de “Superterra” i la seva òrbita (l’òrbita és el moviment que fan els planetes al voltant de la seva estrella) estaria a una distància de la seva estrella (el seu sol) semblant a la del nostre planeta. A més a més, tindria una atmosfera semblant a la nostra, mars i oceants i dia i nit. Unes condicions que van molt bé per a la vida humana.

Sembla ser que estem a punt de trobar allò que la ciència ficció porta temps narrant a la seves aventures. Però perquè el que és ficció acabi sent realitat cal seguir investigant perquè ara per ara la Superterra és una hipotesi del que podria ser, però no és la realitat. Formular una hipòtesi és el primer pas del mètode científic.


Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

poliedric-laxnbusto

Nou disc “Polièdric” de Lax’n'busto

8 Gener 2019

happy-sport

Happy Sport, un joc per evitar conflictes a l’esport base

21 Desembre 2018

isard-cervol-ripolles

Defensen l’isard i cérvol al Ripollès

20 Desembre 2018

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors