09 / 04 / 2020

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

Colòmbia escolta la veu del Moviment dels Nens per la Pau

dilluns 19 de Novembre de 2012

Creat l’any 1996, des del primer dia va voler elevar la veu dels infants a la societat. I aquests digueren als adults que no volien la violència sinó pau.  

Després de dècades de conflicte armat entre l’exèrcit de Colòmbia i la guerrilla de les FARC (Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia), la pau podria arribar a aquest país sud-americà pels volts de Nadal. Quan aquest moment ocorri, si ocorre, serà l’hora de felicitar les persones i organitzacions que han treballat més dur per aconseguir posar punt i final a la guerra.

El Moviment dels Nens per la Pau de Colòmbia serà una d’aquestes. Creat l’any 1996 per diferents organitzacions internacionals, com la Creu Roja o UNICEF, des del primer dia va tenir l’objectiu de fer créixer el paper dels infants a la societat i reconèixer-los la capacitat de participar en els assumptes més importants del país.

A l’hora de la veritat, van començar a treballar amb els vailets de les zones més pobres i violentes del país i van fer una tasca importantíssima per ensenyar-los els Drets dels Infants. Un temps més endavant, els nois van fer una votació en què van demanar la pau del país i van escollir els drets que consideraven més importants: en primer lloc va quedar el Dret a la Vida, seguit del Dret a la Pau i del Dret a l’amor i a la família.

Amb aquesta votació els nens van llançar un missatge molt clar als adults: els drets col·lectius són més importants que els individuals. I els adults van comprometre’s a complir el desig dels infants d’escampar la cultura de la no violència i acabar amb la guerra, un objectiu que sembla proper a complir-se.


0 comentaris

  1. [...] Aprofitant aquest sisè sentit dels infants, fa anys que  diverses organitzacions promouen iniciatives que vehiculin les ganes dels nens d’acabar amb les guerres del món. Una d’aquestes propostes és la que avui presentem al diari i que té com a objectiu la pau a Colòmbia. [...]

Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

silueta_periodista

WHAT’S Cannabidiol (CBD)?

9 Abril 2020

silueta_periodista

Where Any Reddened Fern Becomes By way of Wilson Rawls

9 Abril 2020

silueta_periodista

WHAT’S Cannabidiol (CBD)?

9 Abril 2020

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors