04 / 07 / 2020

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

Ratolins cecs tornen a veure-hi, gràcies a la ciència

dijous 10 de Gener de 2013

Un equip d’investigació de la Universitat d’Oxford ha aconseguit que ratolins que no veien res de res puguin veure després de posa’ls-hi cèl·lules sensibles a la llum (fotosensibles).

Gràcies a aquest descobriment els tres ratolins cecs que apareixen a les pel·lícules d’Shreck, podrien recuperar la vista i veure amb els seus propis ulls les cares lletges de l’ogre Shreck i la seva companya Fiona.

De totes maneres, encara s’ha de seguir estudiant el tema, perquè, segons han dit els autors de la investigació, és molt difícil saber exactament què estan veient els ratolins. Així que, de moment, encara no s’aplicarà aquesta tècnica als humans (recordeu que els científics utilitzen ratolins i altres animals per fer proves i quan estan segurs que aquestes funcionen, utilitzen persones humanes). Si poguessin parlar com nosaltres, la cosa seria més fàcil!

La vista és un dels cinc sentits que tenim els humans. Gràcies a aquest sentit podem veure les coses que passen al nostre voltant. Però tenim quatre sentits més: el tacte, l’oïda, el gust i l’olfacte. Així que si tenim la desgràcia de perdre el sentit de la vista encara en tenim quatre sentits molt importants per relacionar-nos amb el nostre món. I és que no hi ha cap sentit que sigui més important que l’altre, perquè tots ens donen una part importantíssima de la informació total del nostre entorn.


1 comentari

  1. TOMÀS says:

    Gen 10, 2013

    La notícia és molt interessant, però la fotografia és molt divertida eh!!!

Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

silueta_periodista

Household Child Care Employee. Our company is recruiting outbound individuals, with a desire for assisting other people.

3 Juliol 2020

silueta_periodista

What things to be aware of with Personal Loans for Bad Credit

2 Juliol 2020

silueta_periodista

Registrars in Scotland aren’t marriage that is issuing civil partnership schedules.

2 Juliol 2020

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors