23 / 07 / 2019

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

França, en guerra amb Mali

dimarts 22 de Gener de 2013

El president, François Hollande, ha enviat soldats el gener per aturar els terroristes que des del mes de juny es van fer amb el poder del nord del país.

Mali va ser una colònia (una colònia és un territori independent que depèn administrativament d’un govern estranger)  francesa del segle passat, des del 1898 fins el 1960. Per aquest motiu, encara mantenen molt bones relacions els dos governs. I sabeu què passa quan algú es porta bé amb un altre? Doncs que no vol que li passi res dolent.

Sis mesos després que els terroristes ocupessin el nord del país, França ha decidit ajudar al seu país amic i enviar tropes militars per acabar amb les revoltes. Les van enviar l’11 de gener passat i, de moment, encara segueix la guerra. L’operació militar ha rebut el suport de les Nacions Unides, l’organització que s’encarrega que hi hagi pau en el món.

L’enfrontament no acostuma a ser la solució dels problemes. L’odi sempre genera més odi. És a dir, si a vosaltres us peguen, segur que la primera reacció que tindreu serà enfadar-vos amb la persona que us ha pegat. El millor remei és no fer-li cas i ignorar-lo. Però, el que passa en els conflictes dels països és que quan algú s’enfada i fa una guerra hi ha víctimes mortals. Llavors sí que que s’ha d’intervenir amb les mateixes armes que el contrari com a mesura d’urgència.


Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

poliedric-laxnbusto

Nou disc “Polièdric” de Lax’n'busto

8 Gener 2019

happy-sport

Happy Sport, un joc per evitar conflictes a l’esport base

21 Desembre 2018

isard-cervol-ripolles

Defensen l’isard i cérvol al Ripollès

20 Desembre 2018

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors