22 / 07 / 2019

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

Troben un esquelet de Tapir a Girona

dijous 21 de Febrer de 2013

Els arqueòlegs han trobat un esquelet de tapir a Catalunya. Es tracta del fòssil de tapir més vell trobat a Europa, data de fa més de 3 milions d’anys.

Un tapir és un animal mamífer herbívor (s’alimenta d’herba i fruites) amb trompa. Habita a la jungla i als boscos d’America del Sud i Central i de l’Àsia. A Europa, a la zona del mediterrani, també hi habitava, però es van extingir perquè el clima va canviar. Ara, gràcies a aquesta troballa, podem saber que aquest animal va trobar un lloc ideal per viure al Gironès.

En un jaciment arqueològic de Caldes de Malavella, el Camp dels Ninots (a la comarca de la Selva) han trobat les restes de l’esquelet d’un tapir. Els ossos estàn intactes gràcies a uns sediments que el cobrien.

Els arqueòlegs del jaciment asseguren que a Europa hi ha molts altres jaciments amb restes de tapir, però el que s’ha trobat a les terres catalanes és el que es conserva en el millor estat.

Es tracta d’un animal corpulent, d’1,80 metres d’altura i 1,30 de llarg. En aquest enllaç podeu trobar aquesta i més descobriments arqueològics d’aquest jaciment.


Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

poliedric-laxnbusto

Nou disc “Polièdric” de Lax’n'busto

8 Gener 2019

happy-sport

Happy Sport, un joc per evitar conflictes a l’esport base

21 Desembre 2018

isard-cervol-ripolles

Defensen l’isard i cérvol al Ripollès

20 Desembre 2018

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors