20 / 05 / 2024

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

Entrevista a Agnès Busquets, actriu

divendres 1 de Mar de 2013

Agnès Busquets (Tarragona, 1976). Casada amb el Roger de Gràcia, ha fet de presentadora en el programa educatiu del Club Super 3, Play, ha interpretat el personatge de la Kès al Club Super 3 i, actualment, és imitadora de molts personatges femenins del Polònia, com la Letícia, la Ruscalleda, la Mònica Terribas, l’Alícia Sánchez-Camacho. Del Crackòvia, aquesta temporada fa de Queca, l’ovella del Puyol.

“Tant de bo el meu fill pugui gaudir de la independència de Catalunya”

1.- Recordes quan vas decidir que volies ser imitadora?

Vaig entrar en el terreny de l’imitació per casualitat. Vaig treballar amb el Toni Soler a Malalts de Tele i al Set de Notícies i quan va engegar el projecte de Polònia em va proposar fer de Letícia. A partir d’aquí vaig anar provant altres personatges. Però a mi no m’agrada que em diguin que sóc imitadora. El que és xulo del Polònia és que la majoria som actors que tenim facilitat per crear personatges.

2.- Cal estudiar moltes hores per ser actor o això és un do de naixement?

La formació és imprescindible, perquè et dóna una constància i una disciplina. Els quatre anys que vaig estar a l’Institut del Teatre em van servir de molt! És bàsic seguir estudiant. Ara tinc el cuquet de fer un curs, el que passa és que des que sóc mare no tinc temps.

3.- Et veurem algun dia rapada al zero?

No m’he rapat al zero encara, però al dos sí. Després d’interpretar un personatge amb el cabell tipus “afro”. Potser en algun Polònia surto bastant rapadeta, fent algun personatge anònim…

4.- El teu fill també era un tema pendent…

No. Si jo deia que no em casaria i no tindria fills… M’he menjat aquestes paraules amb patates! Però no me’n penedeixo. És la millor cosa que he fet a la meva vida. Ser mare et canvia la vida, però és molt divertit!

5.- Així quedarà aparcat el somni de marxar fora…

Sí, evidentment, això ara no ho puc fer, però potser quan sigui iaia. Perquè amb el meu marit, el Roger, més d’una vegada hem dit de deixar-ho tot i marxar fora per fer alguna cosa per la gent. De moment, vaig fent cosetes des d’aquí… Però, ara per ara, intento fer els mínims plans. Estem en un moment on res és segur. Tant de bo aconseguim la independència i ens tornem la Suècia del Sud d’Europa. Seria genial!

6.- Com explicaries la independència de Catalunya a un nen?

Li diria que la història des de molts anys enrere ens ha fet anar de la mà del poble castellà. Primer nosaltres érem els forts, però va haver-hi una guerra i ens van guanyar… És important explicar-los que abans érem el Regne de Catalunya i Aragó i que teníem una entitat pròpia a nivell internacional que s’ha de recuperar.

Però jo no sóc independentista d’idiologia, sinó de sentit comú. A mi m’encanta anar a Madrid! Però si me’n vaig allà, que sigui com si viatgés a Londres o a París. Em sento molt diferent a la gent de Madrid. Tant de bo el meu fill pugui gaudir de la independència de Catalunya, perquè diuen que passarem uns anys magres.

7.- Parlant dels personatges de Polònia i Crackòvia, quins t’han sigut més fàcils de fer?

La Ruscalleda és un dels personatges més naturals que m’han sortit. Perquè en si és molt parodiable. N’hi ha d’altres que costen més… Tot i que, en general, tots els personatges que faig són fàcils d’imitar.

En canvi, la Queca sí que em costa fer! De cop i volta m’he trobat aquesta temporada que he de manipular una titella. Però sembla ser que estan contents de la veu que li dono i el personatge està agradant al públic infantil.

8.- Tens mascota?

Tenia. Es va morir l’11 de setembre… Molt patriòtica ella (riu). Es deia Gertrudis, “Gertru”. Era viva com ella sola! Molt guapa i simpàtica amb la gent, però amb el seu caràcter. Era molt maca, però de moment no volem tenir un altre gat.

9.- Com podríem millorar aquest món?

Estaríem una hora parlant d’això! M’agradaria que tothom visqués súper bé i aprengués a viure amb menys i sense donar tant valor a les coses materials. D’aquesta manera, tot estaria millor repartit… Però, és clar, a tothom li agrada comprar-se una casa més gran…

Però jo personalment intento ensenyar-li al meu fill aquest altre món. El Pep aprofita les joguines dels seus cosinets i les comparteix amb altres nens.

10.- Què et sembla l’idea de fer un diari que apropi les notícies d’actualitat als nens a través del joc?

Voldria felicitar al Diari Win per existir perquè em sembla una gran idea que vosaltres els adolescents, preadolescents, nens i nenes estigueu informats del que passa al món per què, si els vostres pares ho saben, per què no ho heu de saber vosaltres? Sou els primers que heu de saber com funciona tot això.

Minitest:

Animal: Gat

Esport: Tennis

Viatge: Japó (M’ho vaig passar molt bé)

Videojocs: M’avorreixen…

Llibre: Un estiu a Roca Grossa.


3 comentaris

  1. TOMÀS says:

    Mar 4, 2013

    Sembla simpàtica aquesta noia…! No sabíem que havia treballat al Club super 3! Podríem recuperar una foto seva d’aquell temps…!

  2. TOMÀS says:

    Mar 10, 2013

    Hehehehehehehe… No passa res. Moltes gràcies!!!

Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

silueta_periodista

Nickerson Adams 1979 LongTerm Memory for a Common Object

27 Abril 2024

silueta_periodista

A Challenge For My Generation College Admission Essay Sample

19 Abril 2024

silueta_periodista

Official Social Link The Idea of Colorblind Ideology in Contemporary Us Television Show

18 Abril 2024

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors