25 / 03 / 2019

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

La viquipèdia fa 12 anys amb l’objectiu d’arribar als 400.000 articles

dimecres 20 de Mar de 2013

La viquipèdia és la pàgina que explica els principals temes del món d’avui i del passat. És l’enciclopèdia del segle XXI. El 16 de març va fer 12 anys.

Segur que quan heu anat a casa dels avis heu vist al menjador una tira llarga de llibres iguals. Allò és  l’enciclopèdia que s’ha fet servir en el passat fins a l’arribada d’Internet.

Abans, quan no existia Internet, la gent anava a l’enciclopèdia a buscar informació. Ara, des del moment que la majoria de ciutadans van tenir accés a internet (any 2000 més o menys) i el llançament de la versió anglesa de la viquipèdia, la Wikipèdia, el 9 de març del 2000, pràcticament tothom busca informació per Internet.

Per celebrar els 12 anys de la Viquipèdia el Museu Martítim va acollir el 16 de març una marató per actualitzar el que s’ha publicat sobre les Drassanes Reials,  que  es van tornar a obrir al públic un mes enrere.

Amb l’ajuda d’aquesta marató i de tots els viquipedistes s’espera arribar el mes de març als 400.000 articles. I és que  una de les coses que diferencia la viquipèdia de les enciclopèdies en paper és que els seus redactors són voluntaris. És a dir, qualsevol persona pot escriure a la viquipèdia. Per tant, la viquipèdia utilitza el que se’n diu “intel·ligència col·lectiva”, que vol dir més o menys que milions de persones  saben més que una de sola.


Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

poliedric-laxnbusto

Nou disc “Polièdric” de Lax’n'busto

8 Gener 2019

happy-sport

Happy Sport, un joc per evitar conflictes a l’esport base

21 Desembre 2018

isard-cervol-ripolles

Defensen l’isard i cérvol al Ripollès

20 Desembre 2018

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors