24 / 05 / 2019

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

Cavall Fort, 50 anys fent llegir els nens en català

dimecres 22 de Maig de 2013

L’històrica revista Cavall Fort va celebrar l’any passat els 50 anys de vida. I aquest any encara continuen les celebracions amb una exposició itinerant (que es mou per diversos llocs) que ara està a les biblioteques de Vila-seca i  Corbera.

Fa uns dies vam parlar amb la directora de la revista, Mercè Canela, i ens va dir que després de 50 anys hi havia gent que s’estava oblidant que existien i que els actes de l’aniversari van servir per tornar a refrescar la memòria a la gent. Perquè ens explicava que el fet de ser una revista dirigida a un públic que es fa gran t’obliga a fer un esforç extra per donar-te a conèixer constantment.

Fa 50 anys la revista va servir per ensenyar la llengua catalana a uns nens que no aprenien el català  a l’escola. Ara, Mercè Canela, que es directora des del 1998,  ens va comentar que la revista podria servir també per donar a conèixer el català a tots aquells nens i nenes que com que tenen pares de fora de l’Estat espanyol encara no saben gaire el català.

També ens va dir que la revista, tot i que s’imprimeix en paper,  s’està adaptant als nous canals d’Internet. Des de l’any 1999 alguns continguts de la revista es troben a Internet i des de fa uns anys es difonen el seu contingut a través de les xarxes socials, Facebook i Twitter. S’han plantejat fer la versió per Android i Iphone perquè es pugui consultar en tauletes, però diuen necessiten els diners necessaris per fer una bona aplicació. Tot i que, personalment, la directora ens va dir que si s’arriba a fer alguna aplicació relacionada amb Cavall Forts serà una cosa diferent de la que es fa ara, perquè no veu el Cavall Fort tal és com ara en format Ipad.

Si voleu conèixer millor la revista, demà es lliurarà el premi del Concurs de Portades de Cavall Fort a Barcelona.


1 comentari

  1. Avatar de Mic

    Mic says:

    Mai 22, 2013

    Ha de ser divertida també

Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

poliedric-laxnbusto

Nou disc “Polièdric” de Lax’n'busto

8 Gener 2019

happy-sport

Happy Sport, un joc per evitar conflictes a l’esport base

21 Desembre 2018

isard-cervol-ripolles

Defensen l’isard i cérvol al Ripollès

20 Desembre 2018

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors