23 / 07 / 2019

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

Troben un niu de vespa asiàtica a la Vall d’en Bas

dijous 12 de Desembre de 2013

Un pagès de la zona va descobrir el niu a dalt d’un roure. Amb la caiguda de les fulles el van poder localitzar després de dos mesos de cerca.

La Vall d’en Bas és un municipi de la comarca de la Garrotxa, a la província de Girona. La zona està poblada de castanyers, roures, alzines i fagedes. Justament, aquest niu de vespa asiàtica s’ha trobat en un roure de 25 metres.

La vespa velutina és una espècie invasora que ataca les abelles autòctones i les elimina. A finals d’estiu es va detectar que a Catalunya n’hi havia i de seguida es va iniciar un moviment en la cerca dels nius d’aquests insectes tan perillosos i perjudicials.

El pagès va veure unes vespes molt grans que es menjaven raïms. Va sospitar que podrien ser les vespes assassines, les va seguir durant uns dies i en va trobar un niu de 70 centímetres de llargada. A partir d’aquí, els agents rurals i els apicultors estan més a l’alerta que mai.

Ara, han de decidir què faran amb aquest niu que encara està actiu i amb els seus exemplars.


1 comentari

  1. Avatar de Mic

    Mic says:

    Des 12, 2013

    Espero que no arribi al meu poble!

Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

poliedric-laxnbusto

Nou disc “Polièdric” de Lax’n'busto

8 Gener 2019

happy-sport

Happy Sport, un joc per evitar conflictes a l’esport base

21 Desembre 2018

isard-cervol-ripolles

Defensen l’isard i cérvol al Ripollès

20 Desembre 2018

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors