24 / 05 / 2019

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

L’Índia inicia unes eleccions històriques

divendres 11 d' Abril de 2014

Font: Al Jazeera English

Segons hem pogut llegir a Casa Àsia, l’Índia celebra a partir d’aquesta setmana i fins al proper 12 de maig les majors eleccions generals de la seva història. Durant cinc setmanes, més de 814 milions d’indis, d’una població de 1.210 milions, podran votar per elegir els membres de la setzena ”Lok Sabha”, la cambra baixa del parlament de l’Índia que compta amb 543 escons, fet que suposa el major esdeveniment democràtic en la història d’aquest país d’Àsia Meridional.

A les eleccions participen dos partits principals: el governant Partit del Congrés, de la dinastia Nehru-Gandhi, encara que desgastat després de deu anys en el poder, i el Bharatiya Janata Party, Partit del Poble Indi, amb el nacionalista Narendra Modi al capdavant, de 63 anys, cap del govern regional de Gujarat, un dels més pròspers de l’Índia, amb fama de bon gestor i favorit per guanyar aquestes eleccions. El seu principal oponent és Rahul Gandhi, de 43 anys, representant de la quarta generació de la dinastia dels Gandhi (fill de Sonia Gandhi), i candidat del Congrés per primera vegada.

Durant cinc setmanes 815 milions d’indis exerciran el seu dret a vot, 100 milions més que en els anteriors comicis nacionals de 2009, en més de 900.000 col·legis electorals, un 10% més que fa cinc anys. El resultat d’aquestes històriques eleccions de 2014 es donarà a conèixer el 16 de maig per la Comissió Electoral independent de l’Índia. Els parlamentaris tindran un parell de setmanes després d’aquesta data per negociar coalicions i triar un primer ministre.


Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

poliedric-laxnbusto

Nou disc “Polièdric” de Lax’n'busto

8 Gener 2019

happy-sport

Happy Sport, un joc per evitar conflictes a l’esport base

21 Desembre 2018

isard-cervol-ripolles

Defensen l’isard i cérvol al Ripollès

20 Desembre 2018

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors