24 / 05 / 2019

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

Escòcia té el primer diari a favor de la independència

dimarts 6 de Maig de 2014

"Portada del 'Sunday Herald' de l'edició del diumenge 4 de maig de 2014" Imatge: Sunday Herald Digital

"Portada del 'Sunday Herald' de l'edició del diumenge 4 de maig de 2014" Imatge: Sunday Herald Digital

El “Sunday Herald” és el primer diari escocès que en portada diu “SÍ”. L’editorial del diari del diumenge explica que veuen la independència com una “oportunitat”.

Fa dos anys, el Regne Unit va pactar amb Escòcia un acord per convocar una consulta. Quan queden cinc mesos pel referèndum del 18 de setembre, el primer diari es posiciona a favor i trenca amb el silenci i la neutralitat amb que la premsa tractava el tema.

L’editorial afirma que el millor resultat és la independència perquè així es pot “refer la societat d’una forma més igualitària, incloent, oberta i justa”. El dominical ho ha expressat recordant el passat de la nació per conscienciar a les generacions d’avui en una portada amb els colors de la bandera escocesa.

El diari “Sunday Herald” té un tiratge de 20.000 exemplars a nivell regional. És la publicació escocesa més jove, tot i ser germà petit d’un dels diaris més antics del món, “The Herald” (1783).


Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

poliedric-laxnbusto

Nou disc “Polièdric” de Lax’n'busto

8 Gener 2019

happy-sport

Happy Sport, un joc per evitar conflictes a l’esport base

21 Desembre 2018

isard-cervol-ripolles

Defensen l’isard i cérvol al Ripollès

20 Desembre 2018

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors