09 / 04 / 2020

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

Desmond Tutu, Premi Internacional Catalunya, en nom dels defensors dels drets humans

dijous 5 de Juny de 2014

Font: Premsa Generalitat/ Llegenda: Desmond Tutu amb el president Artur Mas

L’arquebisbe Desmond Tutu va pronunciar dimarts passat unes paraules d’agraïment, i va afirmar que acceptava el guardó en nom de totes les persones amb ”consciència social, activistes pel bé comú dels éssers humans i del nostre món”, entre els quals va esmentar “els que es dediquen a salvar nenes perquè no quedin atrapades en matrimonis abusius a l’Àfrica subsahariana, els de l’àmbit de l’assistència mèdica que atenen els refugiats de Síria o les dones que eixuguen els ulls dels infants que la sida deixa orfes al meu país”.

Tutu va afegir que aquest guardó el rep també en nom “dels que defensen el dret del poble català, i dels ciutadans d’altres territoris, a decidir pacíficament el seu destí”, i va assegurar que quan una massa crítica actua per assolir un propòsit comú i just “els que pretenen aturar-los se’n poden sortir durant un temps, amb un gran cost, però inevitablement s’adonaran que la resistència és inútil”.

Els membres del Jurat del Premi van decidir el passat mes de maig atorgar el XXVI Premi Internacional Catalunya al també Premi Nobel de la Pau Desmond Tutu “per la seva vigorosa i constant lluita per la justícia social i la millora de les condicions dels oprimits, des d’una integritat, un coratge i una capacitat excepcional”. I van valorar també el fet que, des de la desaparició de l’apartheid a Sud-àfrica, va ser un dels protagonistes actiu en la defensa dels drets humans arreu del món i que s’hagi implicat activament en campanyes contra la sida, la tuberculosi, la pobresa, el racisme, el sexisme i l’homofòbia. Considerat la consciència moral de Sud-àfrica, icona de l’esperança més enllà de l’Església i de Sud-àfrica, Tutu és considerat un estadista del vell món amb un paper molt important encara avui en la reconciliació entre pobles.

El Premi Internacional Catalunya, creat per la Generalitat de Catalunya el 1989, es concedeix anualment a aquelles persones que han contribuït decisivament amb el seu treball creador a desenvolupar els valors culturals, científics o humans arreu del món. La convocatòria del XXVI Premi es va estendre del 2 de juliol fins al 31 de desembre de 2013 (Resolució PRE/1409/2013, publicada al DOGC núm. 6408) i hi van concórrer 162 candidatures provinents de 51 països, presentades per 187 institucions de 43 països i pels mateixos membres del jurat.


Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

silueta_periodista

WHAT’S Cannabidiol (CBD)?

9 Abril 2020

silueta_periodista

Игровой автомат Ideal Modern Casino Игровой автомат онлайн Игры

9 Abril 2020

silueta_periodista

WHAT’S Cannabidiol (CBD)?

9 Abril 2020

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors