23 / 07 / 2019

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

L’àguila imperial avança en la seva recuperació

dijous 5 de Juny de 2014

L’àguila imperial és una espècie pròpia de la península ibèrica i en perill d’extinció. En el 2013 s’han censat un mínim de 407 parelles, 275 més que fa 14 anys.

L’última reunió del Grup de Treball d’aquesta espècie, organitzada per la “Dirección General de Calidad y Evaluación Ambiental y Medio Natural del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente” (MAGRAMA), afirma que s’està apunt d’aconseguir un dels objectius citats l’any 2001: arribar a les 500 parelles.

En concret, l’any 2013 s’han censat un mínim de 407 parelles a tota la Península Ibèrica, 396 a Espanya i 11 a Portugal. Castella-La Manxa és la regió que acull més parelles (almenys 150), seguida d’Andalusia, amb 91, Castella i Lleó, amb 56; Extremadura, amb 50 i Madrid, amb 49. Així mateix, destaca la presència de parelles en àrees noves de distribució com Zamora, Cádiz i Guadalajara.

Aquest fet ha estat possible gràcies a la recuperació poblacional, accions de conservació, un seguiment i estudi de l’espècie, així com també un gran treball conjunt amb els gestors i propietaris privats de terrenys on s’estableixen els nius d’àguila imperial.


Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

poliedric-laxnbusto

Nou disc “Polièdric” de Lax’n'busto

8 Gener 2019

happy-sport

Happy Sport, un joc per evitar conflictes a l’esport base

21 Desembre 2018

isard-cervol-ripolles

Defensen l’isard i cérvol al Ripollès

20 Desembre 2018

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors