22 / 07 / 2019

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

A la República Centreafricana es multiplica per quatre el nombre de nens associats a grups armats, segons Save The Children

dijous 15 de Gener de 2015

Segons ha informat l’ONG Save The Children, dos anys després de l’esclat de la guerra civil a la República Centreafricana, el nombre de nens reclutats per grups armats s’ha multiplicat per quatre. S’estima que entre 6.000 i 10.000 nens pertanyen a grups armats, mentre que al començament de la crisi eren 2.500.

Alguns són segrestats o obligats a unir-se a grups armats, mentre que altres s’han unit voluntàriament per poder sobreviure, perquè tenen necessiten menjar desesperadament, aconseguir roba, diners o protecció. Molts també s’uneixen per la pressió d’amics o familiars, per protegir els seus o per venjar-se per la mort de pares o germans.

Els nens, alguns de 8 anys d’edat, són obligats a combatre, portar armes o exercir altres papers de suport. Són sovint víctimes d’abús físic i mental per part dels militants, i alguns són obligats a matar oa cometre altres actes de violència.

Save The Children demana que dos anys després de l’esclat de la crisi i tres mesos després del començament del mandat de la missió de Nacions Unides (MINUSCA), el Govern de la República Centreafricana, les agències de Nacions Unides, els països que aporten tropes i els donants augmentin els seus esforços per prevenir el reclutament de nens soldat i per desmovilizarlos. Les intervencions, ràpides i sostenibles, també han d’incloure suport especialitzat per ajudar els nens a recuperar ia reintegrar-se en les seves comunitats.


Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

poliedric-laxnbusto

Nou disc “Polièdric” de Lax’n'busto

8 Gener 2019

happy-sport

Happy Sport, un joc per evitar conflictes a l’esport base

21 Desembre 2018

isard-cervol-ripolles

Defensen l’isard i cérvol al Ripollès

20 Desembre 2018

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors