05 / 06 / 2020

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

L’isard baixa del Pirineu i arriba a La Noguera

dijous 9 d' Abril de 2015

Els agents rurals tenen proves de la presència de l’isard a la comarca de la Noguera, fet important, ja que aquests animals solen viure a zones altes del Pirineu.

L’isard és un animal del tipus de cabra salvatge, originari del centre i sud d’Europa i Àsia Menor. Solen pesar uns 50 kg, duen unes banyes i el color del seu pelatge varia segons l’època de l’any.

A Catalunya solen trobar-se al Pirineu, a un mínim de 700 metres d’altitud. Ara, però, l’isard s’ha pogut localitzar també a la Serra de Sant Mamet, a la comarca de La Noguera, entre els municipis d’Alòs de Balaguer i Camarasa, a les comarques de Lleida.

Els agents rurals els han pogut veure gràcies a unes càmeres de moviment instal·lades a la zona. Francesc Coll, el cap dels agents, va declarar que aquests animals podrien quedar-se per la zona perquè no hi tenen cap depredador. L’única amenaça és la caça furtiva, però els caçadors estan molt conscienciats del fet que l’important, ara, és que l’espècie es pugui reproduir i establir-se a La Noguera.


Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

silueta_periodista

College Essay Writers for Everyone OWL Essay

4 Juny 2020

silueta_periodista

10 Dating Apps That Work Well

3 Juny 2020

silueta_periodista

9 Things You Should Truly Do in Your Relationship Profile

2 Juny 2020

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors