23 / 07 / 2019

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

Els catalans surten al carrer en una cinquena diada multitudinària

dilluns 12 de Setembre de 2016

 

L’ANC (Assemblea Nacional Catalana) ho ha tornat a aconseguir. Després de quatre anys d’aconseguir reunir per l’11 de setembre milions de persones en manifestacions massives, l’any 2016 ha omplert els carrers de Berga, Lleida, Salt, Barcelona i Tarragona.

I per què han sortit els catalans cinc vegades a manifestar-se des del 2012? Doncs per demanar als polítics que treballin per aconseguir que els ciutadans de Catalunya visquin algun dia en un país independent d’Espanya.

Però potser us preguntareu també per què els manifestants  volen ser independents de l’estat espanyol. Doncs perquè creuen que els polítics espanyols no reparteixen correctament els diners que els catalans aporten a Espanya i perquè pensen que no cuiden gaire la llengua i la cultura catalanes.

Els catalans fa molts anys que lluiten per aconseguir la independència d’Espanya. Concretament fa més de 300 anys. Llavors,  l’11 de setembre de 1714 els catalans van perdre la guerra de successió davant Felip V, el seu autogovern i l’ús oficial de la llengua catalana.

Enllaços relacionats amb la Diada

*La imatge és de l’usuari de Twitter @jlcleries


Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

poliedric-laxnbusto

Nou disc “Polièdric” de Lax’n'busto

8 Gener 2019

happy-sport

Happy Sport, un joc per evitar conflictes a l’esport base

21 Desembre 2018

isard-cervol-ripolles

Defensen l’isard i cérvol al Ripollès

20 Desembre 2018

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors