21 / 01 / 2018

Juga a més de 40 jocs educatius! i Concursa i guanya regals!

El diari familiar!

Colpbol?

dilluns 13 de Novembre de 2017

Colpbol el esport creat pel professor d’Educació Física Juanjo Bendicho.
Què es el Colpbol? El Colpbol es un nou esport creat per Juanjo Bendicho, un professor de educació física de València. En els últims 20 anys ha consolidat com un esport, milloratiu i in-corporatiu. Amb grans finalitats educatives.

El Colpbol es va crear mitjançant uns estudis d’investigació de l’acció a la pràctica diària d’exercici físic. El seu començament va ser la busqueda de un esport en equip que superes les finalitats educatives dels esports típics. Buscaven un joc d’equip en el qual s’impulses la participació de tots els membres de l’equip, sense importar el seu nivell de mobilitat i les seves condicions físiques, en el qual no hi hagi diferències pel sexe i amb la participació i la comunicació del equip aconsegueixin l’objectiu final del joc, el gol. Un exacte joc en equip. Al 1997, a una escola de València , on Juanjo treballava,es va començar a aplicar aquest esport en el seu centre. A partir d’això el Colpbol es comença a practicar tant en joves com adults i comencen a haber-hi les primeres competicions locals i comarcals.

En aquest esport col·lectiu d’atac, constituït per dos equips variats de set jugadors en una dimensió clarament definida, el seu objectiu es ficar, a base de cops amb les mans, una pilota en la porteria oposada. I les seves bases són: Augmentar el pensament col·lectiu, igualtat de sexes, bona incorporació, evolució dels estereotips, igualtat d’oportunitats, èxit i autoestima, agilitat, mobilitat, naturalitat i diversitat.

En l’actualitat, es un esport mundial i té el privilegi de sortir en diaris d’esports molt importants. Aquest esport ja arriba als 20 anys des de la seva creació i encara es obligatori en molts centres des de primària fins batxillerat. I es que la seva naturalitat i component integrador el fa únic!
Emma Fernández Tovar.


Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Els meus punts

 • Has d'estar registrat per veure els teus punts!

Els 10 millors

 • 1 candance239 6645 punts
 • 2 mica 5878 punts
 • 3 angels 5878 punts
 • 4 R2D2 4705 punts
 • 5 tortuga 4613 punts
 • 6 yoda 4603 punts
 • 7 julia2005 4505 punts
 • 8 tomtom 3715 punts
 • 9 braper 2404 punts
 • 10 latortugatina 1630 punts

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

ciutat-somnis

“La Ciutat dels Somnis” permet jugar a 80 oficis i professions

22 Desembre 2017

flipys

Flipy ‘s Tesla! Inventem el futur, disponible per Playstation VR

22 Desembre 2017

drets-infants17

L’estat espanyol aplica els drets dels infants?

21 Novembre 2017

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors