22 / 04 / 2018

Juga a més de 40 jocs educatius! i Concursa i guanya regals!

El diari familiar!

Es crea un nou esport coeducatiu i cooperatiu: el colpbol

dimarts 14 de Novembre de 2017

El colpbol, un nou esport on el treball en equip i la igualtat de generes són essencials per practicar-lo.
El colpbol va ser creat per Juanjo Bendicho, professor d’educació física, fa 20 anys. La finalitat del professor era que els seus alumnes juguessin junts, per fomentar el treball en equip i amb això, que tots els alumnes tinguessin la possibilitat de jugar sense tenir en compte les seves condicions físiques.
Aquest esport és mixt, és a dir, els equips estan constituïts per nens i nenes junts. Això genera igualtat entre gèneres i que els nens des de petits comencin a respectar i a conviure amb normalitat amb l’altre gènere.
El joc consisteix en dos equips de 7 membres cadascun contant amb el porter que mitjançant colpejos amb la mà a una pilota l’han d’introduir a la porteria contraria.
Les principals normes són: un jugador no pot colpejar dues vegades consecutives la pilota (en aquest cas serien dobles), no és pot agafar la pilota amb les mans i finalment no es pot colpejar la pilota amb la part inferior del cos. En cas de cometre una falta es traurà des de la línia de fora.
La pista en la que es juga medeix 40 metres de llarg i 20 metres d’ample. La seva àrea és semblant a la del handbol, però al contrari d’aquest esport en aquesta sí que es pot entrar per marcar.
El colpbol actualment es practica a molts centres educatius tant de primària com a secundària. Es practica majoritàriament a València on té el seu origen on hi ha una lliga anomenada “Lliga de Colpbol”.


Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Els meus punts

 • Has d'estar registrat per veure els teus punts!

Els 10 millors

 • 1 candance239 6645 punts
 • 2 mica 5878 punts
 • 3 angels 5878 punts
 • 4 R2D2 4705 punts
 • 5 tortuga 4613 punts
 • 6 yoda 4603 punts
 • 7 julia2005 4505 punts
 • 8 tomtom 3715 punts
 • 9 braper 2404 punts
 • 10 latortugatina 1630 punts

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

pangolí

1er fòssil de pangolí a la Península

19 Abril 2018

dinosaurus-cookienss

Galetes saludables sense sucres afegits ni edulcorants artificials

19 Abril 2018

mon-2018

Llibres Sant Jordi 2018

18 Abril 2018

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors