23 / 07 / 2019

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

El nou Zoo vol centrar-se en a conservació de les espècies autòctones

dijous 22 de Mar de 2018

El director del Zoo, Antoni Alarcon, va presentar el passat 19 de març al patronat de la Fundació Barcelona Zoo la proposta de pla estratègic del nou Zoo, que prioritzarà la conservació d’espècies de Catalunya i la Península Ibèrica i la divulgació.

El pla estratègic 2018-2031 proposat vol consolidar la transformació del Zoo com a referent en l’àmbit de fauna salvatge local i propera geogràficament, en el marc de la Conservació de la Mediterrània. Alguns exemples són: el tritó del Montseny, la trenca a les terres de ponent, la tortuga del rierol, els amfibis a l’Empordà, el seguiment de la llúdriga al Besòs, el seguiment dels rorquals del mar catalano-balear, les papallones a l’Àrea Metropolitana així com el fartet al delta del Llobregat, la tortuga mediterrània o bé la reintroducció del ferreret a Mallorca, sense desmereixi cap dels altres.

A més a més, es potenciarà la conservació ex-situ per tal d’esdevenir un instrument per a la conservació i es centrarà en la preservació d’espècies en perill d’extinció i vulnerables, tant autòctones com al·lòctones.

En l’àmbit de la recerca científica, es potenciaran els acords amb centres de recerca i administracions locals de tot el territori.

Pel que fa a les visites, es proposa posar en marxa una estratègia comunicativa integral que permetrà que la visita al Zoo no es limiti a l’observació d’un conjunt d’instal·lacions amb animals, sinó que esdevingui una experiència completa que ajudi a adquirir coneixements nous, que emocioni i que mogui a l’acció durant l’estada al parc, abans i després. També es potenciarà la figura del Amics del Zoo per facilitar la transmissió dels valors renovats del zoo.

Hi haurà nous espais:

  1. bioma de la mediterrània, com àmbit prioritari del Zoo, centre de biodiversitat marina, papallonari i Pavelló d’invertebrats.
  2. Es finalitzarà el bioma de la sabana del Sahel, i el bioma d’insularitat de Madagascar.
  3. Es milloraran la resta d’instal·lacions agrupant-les sempre que sigui possible per taxons (com ara els primats o els dragons de Komodo).
  4. Es millorarà l’espai públic i s’establiran nous equipaments imperatius per a la funció del Zoo: nova àrea d’educació, àrea logística, xarxes de servei, etc.

El projecte del nou Zoo de Barcelona pren com a referència els treballs d’altres zoos com els de Nova York, Londres i San Diego.


Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

poliedric-laxnbusto

Nou disc “Polièdric” de Lax’n'busto

8 Gener 2019

happy-sport

Happy Sport, un joc per evitar conflictes a l’esport base

21 Desembre 2018

isard-cervol-ripolles

Defensen l’isard i cérvol al Ripollès

20 Desembre 2018

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors