19 / 01 / 2019

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

Shirin Ebadi, honoris causa

dimecres 9 de Maig de 2018

L’advocada iraniana Shirin Ebadi, premi Nobel de la Pau 2003, va ser reconeguda ahir com a doctora honoris causa de la Universitat de Lleida (UdL). El Consell de govern, a petició de la Facultat de Dret, Economia i Turisme la va proposar perquè és una defensora dels drets humans, en especial dels infants i de les dones, coincidint amb el cinquantè any dels estudis de Dret a Lleida.

Ebadi va ser una de les primeres dones jutgesses del seu país, d’on es va haver d’exiliar al 2009 després de ser degradada i perseguida. Aquesta jurista, que compta amb 25 doctorats honoris causa a països com els Estats Units, Islàndia o Austràlia, ha estat advocada defensora de molts casos on es van vulnerar els de drets humans i polítics de ciutadans iranians, com el de la tortura i assassinat de la periodista Zahra Kazemi.

L’arribada al poder dels conservadors religiosos l’any 1979 va provocar que Ebadi fos relegada del les seves responsabilitats pel simple fet de ser dona. Des de llavors fins l’actualitat Ebadi ha iniciat una lluita per defensar els drets fonamentals de les dones al seu país. La seva constant tasca en defensa dels drets dels més febles va tenir una gran ressò a la comunitat internacional. Degut a la seva feina, l’any 2003 se li va ser designada com a Premi Nobel de la Pau.

La primera dona musulmana guardonada amb un premi Nobel és molt crítica amb la reforma que limita la justícia universal que va aprovar el Govern espanyol al 2014. Shirin Ebadi és partidària de la globalització de la justícia “per fer el món més petit pels criminals i els dictadors, perquè no puguin evitar la resposta dels tribunals”.


Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

poliedric-laxnbusto

Nou disc “Polièdric” de Lax’n'busto

8 Gener 2019

happy-sport

Happy Sport, un joc per evitar conflictes a l’esport base

21 Desembre 2018

isard-cervol-ripolles

Defensen l’isard i cérvol al Ripollès

20 Desembre 2018

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors