25 / 04 / 2019

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

La migració a l’Àfrica és riquesa

dimecres 6 de Juny de 2018

La migració a l’Àfrica podria impulsar el creixement i transformar positivament l’estructura de l’economia del continent segons l’Informe sobre el desenvolupament econòmic a Àfrica 2018: “La migració per a la transformació estructural”, que va presentar  UNCTAD el 31 de maig.

“Sovint, els moviments transfronterers de població ofereixen a les persones l’oportunitat d’una vida millor, els beneficis socials i econòmics s’estenen als països d’origen i destinació ia les generacions futures”, va dir el secretari general de la UNCTAD, Mukhisa Kituyi . “La nostra anàlisi demostra que aquest és el cas de milions de migrants africans i els seus familiars.”

“Tot i això, gran part del debat públic, en particular pel que es tracta de la migració a l’Àfrica, està ple de conceptes erronis que han donat cos a arguments fal·laços i perniciosos, font de desunió.”

Històricament i de conformitat amb tendències ben establertes, la majoria dels migrants d’Àfrica es mouen dins el continent -en 2017, 19 milions de migrants internacionals es desplaçaven dins d’aquest i 17 vivien fora d’ell- però la diferència s’està reduint. Àfrica també és destí de 5,5 milions de migrants procedents d’altres continents.

Segons l’Informe, el 2017, els primers cinc països a la llista de destinacions de la migració intraafricana (països receptors, en ordre descendent) eren Sud-àfrica, Costa d’Ivori, Uganda, Nigèria i Etiòpia. Tots ells superen el milió de migrants.

Es va calcular que la contribució dels migrants internacionals al PIB va ser del 19% a Costa d’Ivori (2008), de l’13% a Rwanda (2012), el 9% a Sud-àfrica (2011) i de l’1% a Ghana (2010) .

L’anàlisi de l’informe sobre la contribució de la migració intracontinental a la trajectòria de desenvolupament de l’Àfrica el converteix en un document de referència, que pretén ajudar a la definició d’una postura africana respecte al Pacte Mundial per a una Migració Segura, Ordenada i Regular, que s’aprovarà a Marràqueix al desembre de 2018.

Més informació a l‘enllaç


Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

poliedric-laxnbusto

Nou disc “Polièdric” de Lax’n'busto

8 Gener 2019

happy-sport

Happy Sport, un joc per evitar conflictes a l’esport base

21 Desembre 2018

isard-cervol-ripolles

Defensen l’isard i cérvol al Ripollès

20 Desembre 2018

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors