24 / 06 / 2019

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

Premis Dona i Esport 2018

dilluns 18 de Juny de 2018

El passat 24 de maig l’Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament de la ciutat ha entregat l’11è Premi Dona i Esport al Saló de Cent, un premi que fa visible la tasca de les dones en el món de l’esport i difon històries i reflexions sobre el paper de la dona en aquest àmbit.

Es van lliurar els quatre guardons que conformen els Premis Dona i Esport i els guanyadors van ser els següents:

El “Premi Mireia Tapiador a la promoció de l’esport“, que va dirigit a les dones que hagin destacat en la seva tasca de difusió i promoció de l’esport, ha estat per a la Sylvana Mestre, presidenta de la Federació Internacional Paralímpica d’Esquí Alpí i cofundadora de Play and Train.

El “Premi a la Dona Esportista”, que distingeix la tasca social a favor de l’esport femení, la dedicació i els mèrits esportius i en el qual hi han optat les dones que han destacat en la seva trajectòria esportiva, en la seva repercussió social i en la seva aportació al món de l’esport en competició o que hagin aconseguit alguna fita esportiva, ha estat per a l’Ainara Andrea Acevedo, primera dona a Catalunya en aconseguir una plaça per a l’arbitratge internacional femení.

El “Premi al Mitjà de Comunicació”, que reconeix les persones o els mitjans que han destacat per la tasca de promoció i difusió de fets, activitats i èxits relacionats amb les dones i l’esport, ha estat per a la Lola Garcia Fuentes, periodista i directora del programa “Dones Marca” a Ràdio Marca.

Per últim, el “Premi al club esportiu de la ciutat”, que té la finalitat de reconèixer a l’entitat esportiva de Barcelona que ha destacat per la seva tasca de promoció de l’esport femení per la seva trajectòria o la consecució d’una fita esportiva en l’àmbit de l’esport femení o que fomenta la participació i presència de les dones en tots els àmbits d’actuació impulsant el principi d’igualtat d’oportunitats, va ser per al BUC Rugby, el club català amb més llicències femenines i dirigit per Mercè Roser. Ha rebut també un esment especial a aquest premi l’escaladora Sílvia Vidal Martín.

Anna Muzychuk, convidada de luxe als premis Dona i Esport 2018

L’acte d’entrega de premis el va obrir la campiona d’escacs Anna Muzychuk, que va renunciar a defensar el seu títol en el mundial de l’Aràbia Saudita l’any passat per considerar que vulnera drets de les dones.

“Vaig trobar que, allà, els drets de la dona es violen a diari, i vaig arribar a la conclusió que era inacceptable participar en aquelles condicions”. De fet, no estava disposada a que l’obliguéssin a cobrir-se per complet ni a no poder anar a cap lloc acompanyada d’un home.


Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

poliedric-laxnbusto

Nou disc “Polièdric” de Lax’n'busto

8 Gener 2019

happy-sport

Happy Sport, un joc per evitar conflictes a l’esport base

21 Desembre 2018

isard-cervol-ripolles

Defensen l’isard i cérvol al Ripollès

20 Desembre 2018

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors