21 / 07 / 2019

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

Premi Nobel de la Pau 2018

divendres 5 d' Octubre de 2018

Denis Mukwege, un ginecòleg que tracta a víctimes de la violència sexual a la República Democràtica del Congo, i Nadia Murad, una activista de drets humans yazidí i supervivent de l’esclavitud sexual de l’Estat Islàmic a l’Iraq, han guanyat aquest divendres el Premi Nobel de la Pau 2018.

El comitè noruec responsable dels Nobel va dir que els havia atorgat el premi pels seus esforços per posar fi a l’ús de la violència sexual com a arma de guerra.

Mukwege, un ginecòleg que atén víctimes de violència sexual a la República Democràtica del Congo, dirigeix ​​l’Hospital Panzi a la ciutat oriental de Bukavu. Inaugurada el 1999, la clínica rep a milers de dones cada any, moltes de les quals requereixen cirurgia per violència sexual.

Murad és una defensora de la minoria Yazidi a l’Iraq, així com dels drets de les dones i els refugiats. Va ser esclavitzada i violada per combatents de l’Estat Islàmic a Mossul el 2014.

El guardó, que comporta un premi de nou milions de corones sueques (1 milió de dòlars), serà presentat a Oslo el 10 de desembre, aniversari de la mort de l’empresari suec Alfred Nobel, qui va fundar els premis amb el seu testament de 1895.

Font: Reuters


Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

poliedric-laxnbusto

Nou disc “Polièdric” de Lax’n'busto

8 Gener 2019

happy-sport

Happy Sport, un joc per evitar conflictes a l’esport base

21 Desembre 2018

isard-cervol-ripolles

Defensen l’isard i cérvol al Ripollès

20 Desembre 2018

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors