17 / 09 / 2019

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

PACMA reclama explicacions per un Emú mort a Sant Cugat

dijous 18 d' Octubre de 2018

PACMA reclama protocols d’actuació específics  a la polícia arrel de la mort d’un Emú a Sant Cugat del Vallès.

El passat dimecres 10 d’octubre a la tarda va morir un emú, un animal natural d’Austràlia, als carrers de Sant Cugat del Vallès (Barcelona). Segons diferents fonts, l’animal va morir a causa del terrible estrès i assetjament al qual va ser sotmès per part de la policia local en la seva persecució.

El partit en defensa dels drets dels animals, PACMA, va alertar de la manca de protocols específics, la mínima o nul·la formació, la manca de coordinació i principalment l’escàs interès per part dels consistoris.

Segons un comunicat que ens ha fet arribar el partit, la responsabilitat de l’Ajuntament, en el marc de les seves competències, inclou conèixer qui habita al seu municipi.

El portaveu del Partit Animalista (PACMA) a Catalunya, Nacho Pascual, considera que “l’emú, així com tota la fauna salvatge, pertany al seu hàbitat natural. Arrabassar-lo del seu medi per confinar-lo en una granja hauria d’estar prohibit”.

En base a aquests fets,  el PACMA ha sol·licitat a l’Ajuntament de Sant Cugat una reunió amb caràcter d’urgència per posar damunt la taula les següents consideracions:
1. Obrir una investigació al responsable de l’animal i, en cas de no posseir els permisos pertinents i el nucli zoològic, sancionar-lo per l’incompliment de l’ordenança vigent de tinença d’animals. En cas de tutelar altres animals salvatges, comissar-los davant el risc evident que suposaria mantenir-los sota la seva custòdia.
2. Elaboració i posada en marxa de protocols d’actuació específics, mitjans adequats i coordinació amb els diferents departaments (seguretat, protecció animal, serveis socials, etc.).

Finalment, el PACMA comenta que en la majoria dels casos, els animals salvatges acaben els seus dies explotats, engabiats, abandonats (amb el risc de desequilibri per l’ecosistema que pugui generar) o morts. “El capritx humà no pot convertir-se en una cadena perpètua pels animals”, sentencia Nacho Pascual. La “Ley Cero”, iniciativa legal de PACMA a nivell estatal i que ja ha estat presentada a la ministra de Transició Ecològica Teresa Ribera, inclou la prohibició de l’adquisició d’animals exòtics.

L’Emú és una au australiana que no vola, té una ploma suau i creix fins als dos metres d’alt.  Tenen tres dits i les potes llargues que els permeten córrer fins als 50 quilòmetres per hora.


Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

silueta_periodista

Independent Helpful Consultants who definitely are ethical, competent and a consumer credit to the vocation

17 Setembre 2019

silueta_periodista

7 Biggest Mistakes People Make with Pay Day Loans

16 Setembre 2019

silueta_periodista

Marijuana as gateway medication: can it be or is not it?

16 Setembre 2019

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors