06 / 06 / 2020

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

Girona limita els animals domèstics

dijous 15 de Novembre de 2018

L’ajuntament de Girona ha anunciat que modificarà l’ordenança municipal de tinença d’animals per limitar el nombre i el tipus d’animals que poden conviure en un habitatge.

Segons el consistori, el reglament es canviarà per garantir-ne el benestar i millorar la convivència ciutadana

Es limitarà el nombre i el tipus d’animals que poden conviure en un habitatge, es podrà actuar quan l’animal no tingui unes bones condicions on viure i se sancionarà el fet de no prendre mesures per evitar embrutar els pisos veïns o les molèsties pels lladrucs.

Els principals canvis proposats al document actual, vigent des del 29 de juliol del 2009, es van presentar el passat 8 de novembre a la Taula per la Gestió dels Animals de Girona.

Pel que fa als gossos potencialment perillosos, aquesta limitació serà de dos animals per habitatge. A més a més, el fet de no recollir les deposicions dels animals a la via pública ni abocar aigua sobre les seves miccions serà penalitzat com a infracció greu en la nova ordenança. En aquesta línia, se sancionarà no portar les bosses per recollir les deposicions ni aigua per abocar sobre les miccions quan es passegi amb els animals.

Les modificacions de l’ordenança inclouen també una sèrie de definicions per garantir el bon ús dels espais d’esbarjo de gossos i dels itineraris canins recomanats. També incorpora la regulació del control de les colònies de gats al carrer per evitar sobrepoblacions i garantir la salut dels animals, així com també es preveu la regulació de les autoritzacions per a les persones alimentadores.

Una altra novetat afecta a les sancions, ja que l’ordenança recull la possibilitat de reduir-ne l’import quan la persona infractora reconegui la seva responsabilitat i efectuï el pagament voluntari anticipat, en condicions similars a les que ja s’apliquen a les sancions de trànsit. A més, en el cas de cometre per primer cop una infracció de caràcter lleu, s’estableix la possibilitat de substituir o complementar la imposició de sancions pecunàries amb l’execució d’una actuació d’educació ambiental, la participació en procediments de mediació o la prestació de serveis de caràcter cívic en benefici de la comunitat.

En la reunió del 8 de novembre de la Taula per la Gestió dels Animals a Girona es van presentar i debatre les modificacions de l’ordenança. Hi van participar representants de l’equip de govern, tècnics i tècniques municipals, representants dels diferents grups municipals de l’Ajuntament i membres d’entitats com el Col·legi de Veterinaris de Girona, el Consell de Col•legis Veterinaris de Catalunya, l’Associació de Naturalistes de Girona, el PACMA, el Col•legi d’Advocats de Girona, la Federació de Veïns de Girona, la Protectora Capicua o l’AGA. Aquestes entitats podran presentar aportacions i propostes al text de la nova ordenança fins al 30 de novembre. Després es valorarà tècnicament si s’incorporen a l’ordenança i al desembre es farà una sessió de retorn prèvia a l’aprovació inicial per Ple, prevista per al mes de gener.


Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

silueta_periodista

How Do I Write An Essay About What In My Name

6 Juny 2020

silueta_periodista

College Essay Writers for Everyone OWL Essay

4 Juny 2020

silueta_periodista

10 Dating Apps That Work Well

3 Juny 2020

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors