30 / 03 / 2020

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

Per què Santa Cecilia és la patrona de la música?

dijous 22 de Novembre de 2018

Avui moltes escoles de Catalunya han organitzat actes musicals. Això és per celebrar el dia de Santa Cecilia, patrona de la música. Però, per què és patrona de la música?

Santa Cecília (morta l’any 176 o 180 d.C.) és patrona de la música perquè sempre s’ha identificat aquesta santa amb la música. En una de les seves “actes” (una espècie de diari personal) va explicar que va tocar l’òrgan el dia del seu casament, i que “en el seu cor cantava només a Déu”. A més a més, la llegenda diu que Santa Cecília mentre ella moria a causa del martiri, anava pregant Déu cantant cançons.

En el segle XIV en totes les imatges que es pintaven amb la figura de Santa Cecília, hi apareixia un òrgan. Els “Contes de Canterbury” de Geoffrey Chaucer de finals del s. XIV també fan al·lusió a Cecilia de Roma amb un breu esment a la música.

L’any 1584 es funda a Roma l’Acadèmia de la Música i és triada patrona de l’institut, moment a partir del qual, la seva veneració com a patrona de la música s’extén per tot arreu.

 

 


Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

silueta_periodista

THE AMOUNT OF CBD Oil and gas SHOULD As i Require?

30 Mar 2020

silueta_periodista

American Correlation Regarding One type poison Tackle Facilities (AAPCC)

30 Mar 2020

silueta_periodista

russian mail order brides cost

30 Mar 2020

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors