05 / 06 / 2020

Juga a més de 40 jocs educatius! i registra't i guanya regals!

El diari familiar!

Els Addax, nova espècie al Bioparc

dijous 6 de Desembre de 2018

Els Addax, la nova espècie de Bioparc València en perill crític d’extinció, ja està a la vista del públic.

Bioparc ha creat un recinte multiespecie on conviuen dos tipus d’antílops que troben “raons per a l’esperança” a València. Els Addax i la gasela mhorr, que està extingida a la natura i ha començat la seva reintroducció gràcies a les institucions zoològiques.

Ja es poden contemplar a la sabana de Bioparc València dos belles i amenaçades espècies d’antílop, Addax (Addaxnasomaculatus) i mhorr (gasela dama mhorr), convivint com ho fan a la natura. Aquesta última és una icona conservacionista, ja que gràcies a institucions com Bioparc ha començat a reintroduir al seu hàbitat després de ser salvada de la seva extinció pels programes internacionals de preservació. Un grup d’aquest bell antílop va arribar al parc el 2014 i des de llavors s’està reproduint amb èxit.

El passat mes d’octubre el parc valencià rebia amb entusiasme dues femelles d’una nova espècie, l’antílop Addax, en el marc del programa europeu de conservació (AEP) d’aquesta singular espècie que està catalogada en perill crític en la “llista vermella” de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (IUCN), ja que s’estima que queden menys de 100 individus madurs en el seu hàbitat. S’espera l’arribada d’un mascle i així comptar amb un grup reproductor en Bioparc que comporti el naixement dels primers Addax valencians. Amb aquesta nova espècie es consolida, un cop més, el compromís de Bioparc amb l’activitat conservacionista.

Els Addax van ser habitants dels deserts del nord d’Àfrica, des dels sistemes de gran duna de sorra als terrenys desèrtics compactats. Poden passar mesos sense aigua i fins i tot poden estar sense beure durant anys, prenent només la humitat de les plantes que mengen. La seva aclimatació per sobreviure en aquestes inhòspites zones. És el ungulat més gran del desert i poden deixar que la temperatura corporal augmenti durant el dia i reduir-la durant la fresca de la nit, sense perdre aigua. També és conegut com el “antílop blanc” pel color del seu pelatge, que s’enfosqueix a l’hivern cap a tons grisencs i marrons, té una característica màscara en forma de “X” de color blanc que contrasta amb el seu front fosca.


Comentes?

Has de registrar-te per deixar un comentari.


Cerca

loading...

Publicitat


 Powered by Max Banner Ads 

Les notícies de la portada

silueta_periodista

College Essay Writers for Everyone OWL Essay

4 Juny 2020

silueta_periodista

10 Dating Apps That Work Well

3 Juny 2020

silueta_periodista

9 Things You Should Truly Do in Your Relationship Profile

2 Juny 2020

Més notícies

Hem sortit a...

Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors Diari Win: Diari familiar per a nens i preadolescents sponsors