Twitter response:

Tres guies de lectura contra el bullying

bullying-assetjament

Les guies han estat concebudes per treballar a classe, entre professors i alumnes, però poden servir també en aquests dies per a pares amb els seus fills. Cadascuna de les guies conté diferents activitats relacionades amb el contingut del llibre, eines per ajudar a empatitzar i entendre millor algunes actituds relacionades amb l’assetjament, a més de jocs, textos i dibuixos que serviran per reflexionar i conèixer les emocions d’un mateix i dels altres.

Què podem fer per prevenir l’assetjament escolar? Des Random House volen posar al servei de les famílies i col·legis contingut en línia, amb aquestes guies, de llibres que abasten tots els trams en edat escolar. Des dels més petits, que ja poden anar treballant aquest concepte amb el llibre “Vamos a llevarnos bien”, de l’autora Anna Morató, als més grans o adolescents, que trobaran en els llibres i les guies de lectura de Wonder, de RJ Palacio, i Invisible, d’Eloy Moreno, els materials necessaris per a, fins i tot ara des de casa, poder aprendre a prevenir i identificar l’assetjament en qualsevol de les seves formes.

En aquests dies, més que mai convé ser conscients que l’assetjament no només està a les aules, també a les xarxes socials. L’assetjament escolar el defineix el diccionari com, en centres d’ensenyament, assetjament que un o diversos alumnes exerceixen sobre un altre per tal de denigrar i vexar-lo davant els altres. Així, el ciberassetjament consisteix en aquest tipus de fustigació reiterativa d’una o més persones cap a una altra a través de les xarxes socials o internet, en els quals la persona pateix aquesta intimidació, amenaces o insults dins i fora de l’escola, a través de les xarxes. En dies com aquests, cal preguntar-se quin tipus d’afectes entre els més petits es generen a través d’internet i com gestionar una educació contra l’assetjament en tots els seus àmbits.

El bullying, en qualsevol de les seves formes, ja sigui al pati de l’escola, a la sortida d’una classe o darrere d’una pantalla és una cosa que com a societat no hem de permetre. És la responsabilitat de tots, tant de personal docent com dels pares. La companyonia hauria de ser una assignatura més a les escoles, igual que les matemàtiques o la història. Si volem realment millorar com a societat hem de donar-li a aquests temes més temps i espai a les aules i en les nostres llars.

Anna Morató

Aquesta data del 2 de maig tracta de conscienciar sobre una problemàtica i les possibles solucions, també oferir mètodes d’actuació al respecte. Es tracta d’evitar la violència en els centres escolars i fora d’ells i, també, el ciberassetjament.

Pots descarregar-te les guies de lectura en aquests enllaços:

Leave a comment