En algunes ocasions hem elogiat el nivell de la cuina catalana i hem destacat que la nostra gastronomia és apreciada a molts llocs del planeta pel seu valor nutritiu.
I pel talent dels nostres xefs (la rica i variada dieta mediterrà nia n’és la clau). Una vegada més això s’ha demostrat amb el criteri de la revista brità nica Restaurant, que elabora la llista dels millors restaurants del món. Una classificació que es considera els Oscars dels fogons.
El Celler de Can Roca, a Girona, ha estat considerat novament el segon millor establiment del món on anar a fer un mos. Per aquells gourmets que es preguntin quin restaurant ha quedat primer, dir-vos que, per tercer any consecutiu, aquest honor ha recaigut en un local de Dinamarca que es diu Noma, un restaurant encapçalat per un deixeble del cuiner català Ferran Adrià .
Però tornant al millor restaurant de l’Estat, cal remarcar que El Celler de Can Roca és un negoci molt familiar. Actualment els responsables són els tres germans Roca, que han continuat la feina començada pels seus pares, fundadors d’un altre restaurant que també està a Girona. La famÃlia Roca és un exemple de treball en equip i de la bona transmissió de coneixement de pares a fills, important en tots els à mbits de la vida, no només a la taula o a la cuina.