Twitter response:

Sony Espanya dona consells per a un ús responsable dels videojocs

consells-videojocs-sony

Atendre la classificació per edats (PEGI)

En els videojocs hi ha una etiqueta, anomenada sistema PEGI, que representa l’edat a partir de la qual aquest joc està recomanat i és adequat per a qui vagi a jugar-ho en funció del tipus de continguts que inclou. És molt important entendre que, a diferència dels codis similars que es fan servir en els llibres, aquesta icona se centra en l’edat mínima recomanada i no en l’edat a la qual es gaudirà més (un determinat joc de PEGI 3 pot ser molt difícil per a un petit de cinc anys, per exemple).

Aquesta icona va sempre acompanyada per una icona de continguts específics, formada per pictogrames en blanc i negre, que descriuen el tipus de continguts que inclou el joc i que poden ser controvertits o sensibles.

Activa el Control Parental

Des de Sony Espanya es posa l’accent en el fet que els pares i mares han de prendre consciència de la importància de supervisar els continguts i acompanyar-vos des dels inicis per establir unes bases i unes normes sòlides en l’ús responsable dels videojocs.

Addicionalment, Sony recorda que hi ha l’opció d’activar el control parental en PlayStation4 amb mesures que ajuden en aquest sentit. Aquesta eina permet als pares decidir a quins continguts, funcionalitats i dispositius de la consola donen accés als seus fills o menors a càrrec seu, limitant fins i tot el temps que poden jugar cada dia. Creant comptes familiars de fins a set membres, es poden personalitzar nombrosos paràmetres per a cada perfil d’usuari i estar així tranquils a l’hora de deixar els més petits davant de la consola.

Aprendre jugant

Durant els últims anys, Sony ha publicat nombrosos jocs que aprofundeixen en una vessant més educativa dels videojocs amb títols tan interessants com:

Dreams, un joc que convida als jugadors a crear escenaris, compondre música, idear nivells i modelar personatges amb una gran varietat d’eines tan àgils com intuïtives i amb la seva imaginació com a límit.

Concrete Genie, una aventura amb tints ecologistes on, a través de l’art, aprenem valors contra el bullying.

Fundació 3M Espanya-STEM + VR, un projecte educatiu de divulgació científica per a fomentar vocacions STEM en els nens i que està disponible de forma gratuïta per a PlayStationVR;

Flipy ‘s Tesla! Inventem el futur per PlayStationVR que apropa el coneixement científic a través d’una aventura gràfica basada en l’experiència immersiva.

Minecraft, que amb les seves possibilitats de construcció segueix conquistant als jugadors nou anys després del seu llançament.

The Recycling Heroes, un títol de marcada naturalesa educativa i que busca complir l’objectiu de conscienciar sobre el reciclatge i la cura de l’entorn a jugadors de tota mena de capacitats.

Sony assegura a més que mentre es juga s’estan exercitant algunes habilitats molt útils per a la vida quotidiana com: potenciar la memòria, treballar la presa ràpida de decisions, augmentar la capacitat de concentració, millorar la coordinació oculomanual o la visió espacial, entre d’altres.

AEVI (Associació Espanyola del videojoc) també ens convidar a fer un ús responsable dels videojocs a través d’aquest vídeo.

Al Diari Win t’oferim també molts videojocs educatius. Descobreix-los aquí!

Leave a comment