Twitter response:

Congo, un reportatge sobre l’Àfrica, en castellà

congo-llibre-africa

Traça la trajectòria d’una de les nacions més devastades, adoptant un enfocament profundament humà, per tal de tornar-li la història d’aquesta nació africana al seu poble.

Van Reybrouck va més enllà del relat del comerç d’esclaus i de l’ivori, del colonialisme belga i de la inestable independència, i ens ofereix la perspectiva íntima dels congolesos comuns atrapats en la turbulenta història de la seva nació.

Congo recorre el país des de la prehistòria, els primers caçadors d’esclaus, el viatge d’Stanley, enviat per Leopold II, fins a la descolonització, l’arribada de Mobutu -seguit de Kabila- i la implantació d’una important comunitat xinesa.

Entrellaçant amb gran encert les veus de diferents personatges -de dictadors i cabdills a nens soldat, ancians, camperols, comerciants i artistes-, equilibrades amb una investigació històrica tan meticulosa com àgilment explicada, construeix un retrat multidimensional i vibrant que revela el paper del Congo a la història mundial.

L’autor David Van Reybrouck (Bruges, 1971) va estudiar arqueologia i filosofia a les universitats de Lovaina i Cambridge, i és doctor per la Universitat de Leiden. Els seus llibres The Plague (2001) i Congo (2010, traduït a quinze idiomes) el van consagrar com un dels millors escriptors europeus de no ficció.

També és un prestigiós autor teatral. El 2011 Van Reybrouck va llançar el G1000, una cimera ciutadana que funciona com a plataforma per a la innovació democràtica a Bèlgica. Des d’aquest mateix any presideix el PEN a Flandes. És autor de Contra las elecciones (Taurus, 2017).

Leave a comment